Poliisi valvoo tällä viikolla turvalaitteiden käyttöä, suojatieturvallisuutta ja kännyköiden käyttöä liikenteessä

Kati Pullinen

Poliisi valvoo tällä viikolla muun muassa kännykän käyttöä.

Poliisi valvoo kuluvalla viikolla 13.—19. maaliskuuta erityisesti turvalaitteiden käyttöä, suojatieturvallisuutta, kännyköiden käyttöä sekä muita tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä.

Turvalaitevalvontaa tehdään samanaikaisesti koko EU:n alueella.

Viimeisen kolmen vuoden aikana liikenteessä on kuollut vuosittain keskimäärin 32 ja loukkaantunut 430 jalankulkijaa. Vuoden 2015 tietojen mukaan vakavasti loukkaantuneita oli 57.

Suojatie- ja tarkkaamattomuusvalvonta liittyvät kiinteästi toisiinsa. Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta korostaakin, että suojatieonnettomuudet ovat yleensä monen tekijän summa.

— Ajoneuvon kuljettajan huomion herpaantuminen itse ajoneuvon kuljettamisesta ja ympäristön havainnoinnista yhdistettynä liialliseen ajonopeuteen lisäävät riskiä onnettomuuteen, Ihalainen sanoo Poliisin tiedotteessa.

Vakavimmat suojatieonnettomuudet ovat tapahtuneet 40—50 km/h -nopeusrajoitusalueella ja sellaisissa paikoissa, jossa ei ole valo-ohjausta. Ajankohtana on yleensä aamu- tai iltapäiväruuhkat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.