MTV: Lauantaina iltapäivällä Kotkassa ja Haminassa kuulunut voimakas pamaus oli peräisin musiikkivideoiden kuvauksia varten tehdystä räjäytyksestä

Pamaus ei näkynyt Seismologian Instituutin havaintosivuilla.

Antti Yrjönen

Kovan tärähdyksen ja tömäyksen alkuperä ei toistaiseksi ole selvinnyt, eikä pelastustoimelle ole tullut tapaukseen liittyen soittoja.
Kovan tärähdyksen ja tömäyksen alkuperä ei toistaiseksi ole selvinnyt, eikä pelastustoimelle ole tullut tapaukseen liittyen soittoja.

Kotkassa ja Haminassa kuului lauantaina iltapäivällä noin kello 15 aikaan erittäin kova pamaus tai räjähdys.

Pamaus kuului hyvin laajalla alueella. Äänestä tehtiin havaintoja Kotkansaarella, Ristinkalliolla ja jopa Haminassa.

Pamahdus kuultiin myös Kotkan palolaitoksella. Hätäkeskus sai tapaukseen liittyen soittoja, mutta ei ainuttakaan pelastustehtävää.

Myöhemmin lauantaina illalla kovan pamauksen syy selvisi. MTV:n uutisten mukaan pamaus oli lähtöisin räjähdyksestä, joka tehtiin musiikkivideon kuvauksia varten.

Sterkman Mining -yrityksen edustaja kertoo MTV Uutisille, että kyseessä oli äänitehosteen tekeminen musiikkivideon kuvauksissa.

Videota kuvattiin kantrimuusikko Larry Peninsulalle.

Räjäytyksen suorittaneen yrityksen edustaja kertoo, että pamaus ei ollut hänen mielestään erityisen kovaääninen, mutta sääolosuhteiden takia ääni kantautui yllättävän kauas kallioiselta alueelta.

Räjäytys tehtiin Pyhtäällä suljetulla alueella.

Seismologian Instituutin nettisivulla ei kuitenkaan näy lauantaina iltapäivällä Etelä-Kymenlaaksossa tapahtuneita räjähdyksiä.

Seismologian Instituutti listaa Suomessa ja lähialueilla sattuneita seismisiä tapauksia nettisivuillaan lähes reaaliaikaisesti. Tiedot perustuvat kansallisen seismisen asemaverkon ja yhteistyökumppaneiden asemien reaaliaikaisiin rekisteröinteihin.

Päivitetty uutista illalla klo 18.50