Rajaliikenteen arvioidaan olevan tavallisen viikonlopun tasolla pääsiäisenä - ryysistä odotetaan vapun jälkeen

Sari Tauru

Rajanylityspaikoilla varaudutaan pääsiäisen, vapun ja Venäjällä vietettävän Voiton päivän aiheuttamiin liikennemääriin.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto odottaa pääsiäispyhien rajanylitysliikennemäärien olevan pääosin alkuvuoden viikonloppujen tasolla.

Rajanylitysliikenne voi ajoittain ruuhkautua erityisesti lauantaina, mikä on arviolta vilkkain päivä matkustajaliikenteessä. Viime vuonna vapautuneiden kauppojen aukioloaikojen myötä on mahdollista, että ostosmatkailua on tulevana pääsiäisenä aiempia vuosia enemmän.

Kaakkois-Suomen rajavartioston näköpiirissä on pian kaksi vilkasta ajankohtaa rajanylitysliikenteessä. Vapun (29.4.-1.5) ennakoidaan vaikuttavan jonkin verran pääsiäispyhien matkustajaliikennemääriin, sillä moni ostosmatkailija ajoittanee matkansa vappuun.

Varsinainen ryysis rajanylityspaikoilla on odotettavissa 6.–9.5, jolloin Venäjällä vietetään Voiton päivää. Rajanylitysliikenteen sujuvuutta voi seurata rajaliikenne.fi -portaalissa sekä Kaakkois-Suomen rajavartioston twitterissä-

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.