Moottorisahajonglöörauksen maailmanennätysmies Kotkassa maailman sirkuspäivänä – Sirkuskoulu Rainbow´ssa lauantaina avoimet ovet

Sirkuskoulu Rainbow´ssa vietetään sirkuspäivää avoimien ovien merkeissä. Tavattavissa on maailmanennätyksen moottorisahajonglöörauksessa tehnyt Janne Mustonen.

Janne Mustonen on tavattavissa Kotkassa Sirkuskoulu Rainbow´ssa ensi lauantaina.

Ensi lauantaina vietetään kansainvälistä maailman sirkuspäivää. Kotkan Sirkuskoulu Rainbow´ssa on päivän kunniaksi avoimet ovet.

Tapahtumassa sirkustemppujen saloihin on opastamassa pitkän linjan viihdetaiteilija, kolmella moottorisahalla jonglööraamisessa Guinessin maailmanennätyksen tehnyt Janne Mustonen.

Nauhoitin tv:stä kaikki sirkus- ja taikaohjelmat ja kävin kirjastossa lainaamassa alan kirjoja. — Janne Mustonen

— Olen opettamassa jonglöörausta ja muita sirkustemppuja. Paikalle tulijat pääsevät testaamaan sirkusvälineitä ja näkemään mitä sirkusharrastus käytännössä on, Mustonen kertoo.

Alalle innosti Iiro Seppäsen taikashow

Ruokolahdelta kotoisin oleva Mustonen on aikoinaan itsekin pitänyt sirkuskoulua, mutta oma alkusysäys alalle tapahtui muuta kautta.

— Pienessä reilun viiden tuhannen asukkaan kunnassa ei ollut sirkuskoulua. Ainoat harrastusmahdollisuudet olivat jalkapallo, pesäpallo, tai salibandy.

Ensimmäisen palon taikurin työhön sytytti televisiosta tullut Iiro Seppäsen taikashow sekä joululahjaksi kummilta 13—14-vuotiaana saatu taikurikirja.

— Nauhoitin tv:stä kaikki sirkus- ja taikaohjelmat ja kävin kirjastossa lainaamassa alan kirjoja. Sillä tavalla sitä silloin opiskeltiin, kun ei vielä ollut nykyistä internet-verkostoa.

Sirkuskoulun perustaminen Imatralle

Esiintyjän uran Mustonen aloitti taikurina vuonna 1995. Sen jälkeen mukaan tulivat jonglöörivälineet ja tulishow. Vuonna 2002 hän lähti ystävänsä avuksi perustamaan nuorisosirkusta Imatralle.

— Ensimmäisen vuoden jälkeen ystäväni lähti Imatralta ja hän jätti sirkuskoulun minulle, joten jouduin opettelemaan työn lennossa. Imatralla asuessani pyöritinkin 10 vuotta nuorisosirkuskoulua, ja sinä aikana muun muassa voitimme jopa yhden Suomen mestaruuden sirkusfestareilla.

Vaikka Mustonen nykyisin parhaiten tunnetaan moottorisahashow´staan, on hänellä jo pitkä tausta alalta myös sirkusohjaamisen parissa.

— Itseäni opettamisessa eniten ilahduttaa, kun oppilas oivaltaa jonkun asian, jota olen pyrkinyt siirtämään omasta osaamisestani eteenpäin. Sen näkemisestä tulee hyvä fiilis. Kun oppilaat edistyvät, heistä tulee jo taitavampia kuin minä.

Kaikki tervetulleita vauvasta vaariin

Sirkustaitoa ja -tietoa eteenpäin tahtoo välittää myös Sirkuskoulu Rainbow´n johtaja Kukka Kokkonen.

— Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki sirkustelusta kiinnostuneet, vauvasta vaariin. Koulumme nuorin sirkuslainen on tullut mukaan kaksivuotiaana, ja hän on edelleen nyt 10-vuotiaana mukana, Kokkonen kertoo.

Lauantain tapahtumassa nähdään sirkuskoulun esiintyvän ryhmän esitys kello 13.

Sirkuskoulu Rainbow´n avoimet ovet lauantaina 20.4. kello 12—14, Östringinkatu 10, Kotka