Kotkan laaja huumekauppa tänään oikeudessa

Poikkeuksellinen tapaus vaatii erityisjärjestelyitä — syytetyt avustajineen vievät yleisön paikat.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käynnistyy torstaina poikkeuksellisen laajan huumejutun käsittely.

Kouvolassa istuttavassa jutussa on 14 syytettyä, joille luetaan syytteet törkeistä huumausainerikoksista. Jutun laajuudesta kertoo se, että sen käsittelyyn on varattu ainakin 12 istuntopäivää.

Syytettyjen suuri määrä aiheuttaa myös poikkeuksellisia järjestelyjä käräjäsalissa. Varsinainen käräjäsali täyttyy vastaajista avustajineen, joten yleisö jouduttaneen ohjaamaan parvelle.

Huumejuttu paljastui keskusrikospoliisin ja Kaakkois-Suomen poliisin yhteistyön jälkeen. Syytettyjen epäillään levittäneen maahantuotuja ja Kotkassa kasvatettuja huumausaineita ympäri Suomen.

Levitysorganisaatiolla oli oma suuri kannabiskasvattamo Kotkassa. Kaakkois-Suomen poliisi teki tammikuussa kotietsinnän Karhulassa Sammonaukiolla sijainneeseen toimistotilaan. Siellä oli marihuanan kuivatrus käynnissä. Lisäksi samassa osoitteessa sijainneesta asuinhuoneistosta takavarikoitiin 475 amfetamiinia, 96 alfa-PVP:tä ja 443 grammaa hasista sekä 12170 euroa käteistä.

Maahantuojien epäillään tuoneen huomattavia määriä huumausaineita Hollannista Suomeen. Toiminnan epäillään olleen jatkuvaa.

Luetuimmat