Juho Eerola ei ole kiinnostunut eduskunnan puhemiehen paikasta — Hän sanoo haluavansa osallistua jatkossakin päivänpolitiikkaan

Esimerkiksi hallintovaliokunta kelpaisi kotkalaiselle edelleen

Raimo eerola

Juho Eerola haluaa tehdä jatkossakin normaalia eduskuntatyötä, joka ei onnistu puhemiehistössä. Kuva on vaalivalvojaisista reilun viikon takaa.
Juho Eerola haluaa tehdä jatkossakin normaalia eduskuntatyötä, joka ei onnistu puhemiehistössä. Kuva on vaalivalvojaisista reilun viikon takaa.

Perussuomalaisten kotkalaisella kansanedustajalla Juho Eerolalla ei ole kiinnostusta eduskunnan puhemiehen paikkaa kohtaan. Perinteisen tavan mukaan puhemies tulee toiseksi suurimmasta puolueesta ja keskiviikkona nostettiin huhuissa esiin Eerolan nimi, kun hänen oli valittu väliaikaisesti ensimmäiseksi varapuhemieheksi.

— En pidä itseäni todennäköisenä puolueemme ehdokkaana varsinaiseksi puhemieheksi. Se on mielestäni jonkun vanhemman valtiomiehen tai -naisen paikka. Minulla on mielenkiintoa muihin asioihin eduskunnassa, jotka eivät olisi mahdollisia puhemiehenä.

Eerola ei tähtää muutenkaan jatkossa puhemiehistöön.

— Silloin ei voisi olla mukana normaalissa eduskuntatyössä. Haluan osallistua päivänpolitiikkaan. Toivon, että minulle löytyy muuta käyttöä, vaikka kunnioitankin puhemiesinstituutiota.

Eerola toimi edellisellä vaalikaudella eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Hän sanoo, että se pesti kiinnostaa jatkossakin.

Väliaikaisen puhemiehistön valinnassa Eerola sanoi jännittäneensä sitä, tuleeko protestina hylättyjä tai vaikkapa huumoriääniä, koska häntä on pidetty kiistanalaisena hahmona. — Onneksi mitään sellaista ei tullut ja sain yli 170 ääntä.

Tulevista hallitusneuvotteluista Eerola totesi, että Perussuomalaiset lähtee pyrkimään mukaan hallitukseen.

— Haluamme kuitenkin jättää oman puumerkkimme mahdolliseen ohjelmaan. Meillä on tavoitteita, jotka pitää saada politiikassa läpi.

— Muista puolueista on todettu etukäteen, että meidät pitäisi jättää hallituksen ulkopuolelle. Sellaiset puheet ovat vastuuttomia, totesi Eerola.