Siniset ja kansalaispuolue vaaliliittoon Kaakkois-Suomen piirissä — Iltapäivällä puoluehallitus päättikin toisin: Vaaliliittoon ei lähdetä

Sinisten 1. varapuheenjohtaja, ministeri Jari Lindström ilmoitti sähköpostiviestissään, että puoluehallitus päättää asiasta.

Jussi Lopperi

Sinisen tulevaisuuden Satu Ylönen ja Markku Siitari julkaisivat tiedon vaaliliitosta kansalaispuolueen kanssa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Kansalaispuolueesta paikalla olivat Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus.
Sinisen tulevaisuuden Satu Ylönen ja Markku Siitari julkaisivat tiedon vaaliliitosta kansalaispuolueen kanssa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Kansalaispuolueesta paikalla olivat Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus.

Sininen tulevaisuus ja kansalaispuolue ilmoittivat sunnuntaina yhteisestä vaaliliitosta kevään eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Iltapäivällä sinisten 1. varapuheenjohtaja, työministeri Jari Lindström ilmoittikin lähettämässään sähköpostiviestissä, ettei vaaliliittoon lähdetä.

— Puoluehallitus päätti, keskustelun jälkeen, että puolue ei lähde vaaliliittoon Kaakkois-Suomessa kansalaispuolueen kanssa. Lopullisen päätöksen asiassa tekee tämän tehdyn sopimuksenkin mukaisesti Sinisen Tulevaisuuden puoluehallitus ja sitä mandaattia se on nyt käyttänyt.

Tiedotustilaisuus vaaliliitosta sunnuntaiaamuna

Sunnuntaiaamun sinisten ja kansalaispuolueen yhteisessä tiedotustilaisuudessa Kouvolassa ilmoitettiin vaaliliiton solmimisesta.

Paikalla oli Kaakkois-Suomen sinisten väkeä sekä kansalaispuolueen johtohenkilöitä.

Sinisten piirisihteeri Markku Siitarin mukaan neuvottelut vaaliliitosta aloitettiin syksyllä. Muiden puolueiden kanssa käytyjä vaaliliittoneuvotteluita hän ei halunnut kommentoida.

Siniset ja kansalaispuolue ovat jo aiemmin sopineet vaaliliitosta Oulun ja Vaasan vaalipiireissä.

Kotkalainen Levonen ehdolla

Siitari kertoi sunnuntaiaamuna pitävänsä solmittua vaaliliittoa tärkeänä sinisten istuvan kansanedustaja, työministeri Jari Lindströmin läpimenon kannalta tulevissa vaaleissa.

— Kyllä tämä on olennainen asia. Molemmat puolueet käyvät ensimmäisiin eduskuntavaaleihin ja näemme, että hyöty on molemminpuolinen.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoi, että ääniä ei olla keräämässä ainoastaan Lindströmin pussiin.

Kansalaispuolue nimesi sunnuntaina kaksi ensimmäistä eduskuntavaaliehdokastaan, kun puolue julkaisi kotkalaisen vanhemman konstaapelin Vesa Levosen ja lappeenrantalaisen Timo Leskisen nimet.

Sitoutumattomana ehdolle asettuva Levonen on Kotkan kaupunginvaltuutettu, joka haastoi viime kesänä Juha Sipilän keskustan puoluekokouksessa. 

Tavoitteena kaksi ehdokasta läpi

Kansalaispuolueen Kilpeläinen sanoi pitävänsä valliliittoa hyvänä mahdollisuutena.

— Kansalaispuolue lähtee ensi keväänä vaaleihin ensimmäistä kertaa puolueena kuten myös sininen tulevaisuus. Tekninen vaaliliitto vahvistaa ehdokkaidemme mahdollisuuksia lähteä ajamaan tavallisten suomalaisten asiaa.

Puolueiden tavoitteena on saada kaksi ehdokasta läpi Kaakkois-Suomen piiristä.

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa eduskuntaan. Siniset asettaa kolmetoista ehdokasta ja kansalaispuolue neljä.

Sinisten jo nimetyt ehdokkaat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ovat: Jari Lindström Kouvola, Satu Ylönen Pieksämäki, Petri Mutikainen Pieksämäki, Kari Synberg Kangasniemi, Markku Siitari Mikkeli.

Uutista päivitetty 16.12. kello 17.08. Lisätty sinisten puoluehallituksen pyörtävä päätös vaaliliitosta sekä muokattu otsikkoa.