Autoilijat varautukaa huonoon ajokeliin, lumisade jatkuu Kotkan ja Haminan seudulla tänäänkin – Lumensyvyys on nyt Kotkassa 32 ja Anjalassa 31 senttimetriä

Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita huonosta ajokelistä ja merellä liikkuvia kovasta tuulesta. Voimassa on myös jäätämisvaroitus.

Jussi Lopperi

Lumisade jatkuu tänään Etelä-Kymenlaaksossa. Arkistokuva.
Lumisade jatkuu tänään Etelä-Kymenlaaksossa. Arkistokuva.

Tiistaina maata koetelleen Toini-pyryn tuomat lumisateet jatkuvat tänään myös Kotkan ja Haminan seudulla ja heikentävät ajokeliä.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisateita tulee alueella vielä aamun ja aamupäivän aikana.

– Suurimmat sateet ovat ohi iltapäivään mennessä, vaikka vielä illallakin voi tulla taivaalta pieniä lumihippusia. Tänään Kotkan ja Haminan seudulla ehtii sataa lunta enää pari, kolme senttimetriä, pohtii päivystävä meteorologi Juha Tuomala Ilmatieteen laitokselta.

Lunta on satanut yölläkin. Tänään aamulla lumensyvyys Kotkan Rankissa on 32 senttimetriä, kun se tiistai-iltana oli 25 senttimetriä. Anjalassa lumensyvyys oli illalla lähes 30 senttimetriä ja nyt aamulla se oli 31 senttimetriä.

Autoilijoita varoitetaan huonosta ajokelistä

Ilmatieteen laitos varoittaa autoilijoita huonosta ajokelistä ja merellä liikkuvia kovasta tuulesta ja voimassa on myös jäätämisvaroitus. Ennusteen mukaan tuuli voi puhaltaa Kymenlaakson rannikolla 15 metriä sekunnissa.

Poliisi muistutti Twitterissä tiistaina autoilijoita pitämään vaikeassa säässä vähintään neljän sekunnin turvavälin edellä ajaviin. 80 kilometrin tuntivauhdilla se tarkoittaa 80 metrin väliä.