Klamilan satamaan paikkoja karavaanareille ja lisää tilaa ravintolan terassille – Virolahden kunta aloittaa satama-alueen kehittämistoimet

Virolahden kunta laadituttaa alueesta yleissuunnitelman vuosille 2022-2025.

Kimmo Seppälä

Klamilan satamaa kehitetään jo ensi kesänä sijoittamalla sinne alue karavaanareille ja laajentamalla ravintolaa. Arkistokuva.
Klamilan satamaa kehitetään jo ensi kesänä sijoittamalla sinne alue karavaanareille ja laajentamalla ravintolaa. Arkistokuva.

Virolahden kunta haluaa kehittää Klamilan sataman matkailupalveluja. Kunnanhallitus käsittelee maanantaina ensimmäisiä jo ensi kesään liittyviä konkreettisia satamaa koskevia parannuksia.

Veneilijöille tähän saakka palvelutarjontaa kohdistanut satama laajenee palvelemaan myös karavaanareita.

– Sinne tehdään noin kymmenelle karavaanarille paikat. Tarkoitus on, että Klamilassa mahdollistuvat muutaman päivän vierailut karavaanareille. Mitään pysyviä vaununpitopaikkoja ei satamaan tule, tekninen johtaja Markku Uski sanoo.

Hänen mukaansa karavaanipaikoille vedetään sähköt ja yöpyjien käytössä ovat myös veneilijöiden vesipiste ja septitankkien tyhjennysmahdollisuus.

– Mitään varsinaista leirintäaluetta ei tässä vaiheessa ole edes mahdollista perustaa, se vaatisi ihan omat luvatkin. Kyseessä Klamilassa on sellainen satunnainen parkki, johon matkailijat voivat pysähtyä muutamiksi öiksi.

Uskin mukaan paikkojen valvonta ja muun muassa leirintämaksun periminen ovat vielä suunnitteluvaiheessa. Hänen mukaansa vaihtoehtoja selvitetään paikallisten yhdistysten kanssa ja mahdollista on myös kesätyöntekijän palkkaaminen. Tällöin mukana olisi myös venesatamatehtävien hoitaminen.

Karavaaniparkin järjestäminen on Uskin mukaan vastaus kysyntään.

– Sataman ravintolanpitäjän mukaan mahdollisuutta asuntovaunuilla yöpymiseen on jonkin verran kyseltykin.

Kimmo Seppälä

Virolahden kunta laatii Klamilan satamasta kehittämissuunnitelman vuosille 2022-2025. tarkoitus on ainakin panostaa veneilypalvelujen lisäämiseen ja myös muuhun matkailuun. Arkistokuva.
Virolahden kunta laatii Klamilan satamasta kehittämissuunnitelman vuosille 2022-2025. tarkoitus on ainakin panostaa veneilypalvelujen lisäämiseen ja myös muuhun matkailuun. Arkistokuva.

Mitään varsinaista leirintäaluetta ei tässä vaiheessa ole edes mahdollista perustaa, se vaatisi ihan omat luvatkin. — Markku Uski

Ravintolaa laajennetaan

Klamilan sataman ensi kesän kehittämistoimiin liittyy myös nykyisen ravintolatilan parantaminen ja laajentaminen.

– Ravintolan keittiötä laajennetaan ja parannetaan. Samoin ravintolarakennuksen merenpuoleiseen päätyyn rakennetaan toinen myyntipiste, joka toimii grillin yhteydessä. Nykyiset molemmilla puolilla rakennusta sijaitsevat terassit yhdistetään ravintolan kyseisen päädyn kiertävällä terassilla.

Ensi kesänä alueen yleisilmettä kohennetaan vielä muilta osin, mutta varsin hillitysti.

– Voi olla, että joitakin siirrettäviä istutuksia sijoitetaan sinne.

Juha Rika

6956125.jpg

Kehittämisohjelma laadintaan

Tulevina vuosina kunta jatkaa kuitenkin panostuksiaan satamaan. Työn pohjaksi laaditaan kehittämisohjelma vuosille 2022–2025. Uskin mukaan siinä hyödynnetään myös muutamaa aikaisempaa alueesta laadittua suunnitelmaa, mutta haetaan myös uusia ideoita..

– Voi olla, että esimerkiksi karavaanarialuetta laajennetaan ja venepaikkoja suunnitellaan lisää. Selvitetään myös sosiaalitilan rakentaminen veneilijöiden ja karavaanareiden käyttöön.

Kunta on varautuu käyttämään kuluvana vuonna Klamilan satamassa toteuttaviin muutoksiin ja kehittämisohjelman teettämiseen 80 000 euroa.

Luetuimmat