Kymenlaakson ensimmäinen elektronisen urheilun tapahtuma tuo lauantaina Pasaatiin Suomen huippupelaajat

Terhi Skippari

POG ry:n Olli-Pekka Villa, Pasaatin kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas ja Sceneve-yrityksen Kristian Björk.
POG ry:n Olli-Pekka Villa, Pasaatin kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas ja Sceneve-yrityksen Kristian Björk.

Pasaatissa järjestetään lauantaina esports-tapahtuma, jossa kävijät pääsevät räiskimään suomalaisten huippupelaajien kanssa.

Kotkan ensimmäisessä elektronisen urheilun tapahtumassa on mukana pelaamisen asiantuntijoita, huippupelaajia, striimaajia, ex-kilpapelaajia ja peliyhtiön omistajia.

Tapahtumaan rakennetaan suuri pelialue, jossa kävijät pääsevät seuraamaan pelaamista sekä halutessaan pelaamaan itse ammattilaisten kanssa. Pelattavina peleinä löytyvät muun muassa Counter Strike ja Fortnite.

Tapahtumakonsultoija Kristian Björkin mukaan lajin isoimpien turnausten parissa liikkuu nykyisin jo kymmeniä miljoonia euroja. Hän uskoo, että tulevaisuudessa e-urheilussa palkkiot tulevat olemaan suurempia kuin jääkiekkoliiga NHL:ssä.

— Jos halutaan niin sanotusti viedä Suomi maailmalle, jääkiekon sijaan tämä voisikin olla se juttu, toteaa esports-hyväntekeväisyysjärjestö POG ry:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Villa.

Hänen mukaansa Ruotsissa laji on jo tunnettavuudeltaan sillä tasolla, etteivät suurimmat pelaajatähdet voi kävellä Tukholman katuja ilman, että heitä pysäytellään jatkuvasti fanikuviin.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös suuri paneelikeskustelu, jossa muun muassa pohditaan, miksi laji on suosittu etenkin nuorten keskuudessa.

— Teemana on pelaaminen läpi elämän. Luennoilla käsitellään muun muassa naisten pelaamista, e-urheilua bisneksenä seka lajia nykyisenä sekä tulevana työllistäjänä, Björk kertoo.

Pasaati goes esports lauantaina 13.4. klo 10—18. Vapaa pääsy.

Esports

Tietokoneiden tai konsoleiden välityksellä tapahtuvaa kilpailullista urheilua.

Maailman nopeiten kasvava urheilulaji. Ammatikseen pelaavilta kilpailijoilta löytyy usein sekä henkisen että fyysisen puolen valmentajat.

Sponsor Insightin Telialle tekemän tutkimuksen mukaan täysi-ikäisiä e-urheilusta kiinnostuneita on Suomessa noin 400 000—450 000.

Nuorten 19–29 vuotiaiden miesten joukossa laji on jo suositumpaa kuin jääkiekko.

Luetuimmat