Komisario Jukka Tylli: Vaikka tehovalvonnasta tiedotettiin etukäteen, yllättävän moni ajoi ylinopeutta Kaakkois-Suomessa — Vuorokauden aikana jäi kiinni 190 liian vauhdikkaasti ajanutta

Sari Tauru

Kaakkois-Suomen poliisipartioiden tehovalvonnassa jäi kiinni 190 ylinopeutta ajanutta.
Kaakkois-Suomen poliisipartioiden tehovalvonnassa jäi kiinni 190 ylinopeutta ajanutta.

Kuuden aikaan keskiviikkoaamuna alkaneen nopeusvalvontamaratonin aikana Kaakkois-Suomen alueella jäi kiinni 190 ylinopeutta ajanutta henkilöä.

— Ylinopeuksien määrä oli yllättävän korkea, kun ottaa huomioon, että ratsiasta tiedotettiin niin hyvin etukäteen. Ehkä hyvä ajokeli ja jo alle laitetut kesärenkaat saivat ihmiset ajamaan huolettomammin, miettii komisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikennepoliisiyksiköstä.

Ylinopeutta ajaneista 16 jäi kiinni Etelä-Kymenlaakson alueella, 41 Pohjois-Kymenlaaksossa ja 33 Etelä-Karjalassa. Tylli keksii toisenkin syyn suurelle ylinopeussakkojen määrälle.

— Valvontamme painottui Pohjois-Kymenlaaksoon. Ylinopeudesta kiinni jääneiden määrä kertoo samalla siitä, kuinka paljon poliisi käyttää työaikaa nopeusvalvontaan. Ylinopeuksia olisi tullut varmasti ilmi enemmänkin, jos olisimme valvoneet liikennettä vielä enemmän.

Kortittomia kuljettajia ja katsastamattomia autoja

Valvontaa tehtiin erityisesti taajamissa ja sellaisilla alueilla ja paikoissa, joissa on ennen sattunut onnettomuuksia ja ajetaan usein liian kovaa.

— Valvonnan yhteydessä jäi kiinni myös ajokortittomia kuljettajia, katsastamattomia ajoneuvoja ja tuli ilmi liikennevahinko.

Keskiviikkona kuuden aikaan aamulla alkaneeseen vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin osallistui yli 20 Euroopan maata. Tavoitteena oli valvonnalla ja siitä tiedottamisella estää ennakolta liikenneonnettomuuksia.