Lasten kirkkopussit pitävät perheen pienimmät aloillaan pääsiäisen kirkonmenojen ajan — Leluja ja kirjoja on taas lasten viihdykkeinä ainakin Kymin ja Langinkosken kirkoissa

Kotka-Kymin seurakunta

Kotka—Kymin seurakunnan lapsi- ja perhetyö on saanut käyttöönsä uusia lasten kirkkopusseja.

Ainakaan Langinkosken ja Kymin kirkoissa Kotkassa ei lapsilla käy aika pitkäksi, kun he saapuvat vanhempiensa kanssa esimerkiksi pääsiäisen ajan kirkollisiin tapahtumiin. Kotka—Kymin seurakunnan lapsi- ja perhetyö on saanut käyttöönsä uusia lasten kirkkopusseja.

— Niitä on ollut Kymin kirkossa aikaisemminkin, mutta pusseista alkoi kadota tarvaraa ja joskus hävisi kokonaisia pusseja sisältöineen. Pussit ja lelut säilyivät talviajan, mutta kesällä, kun kävijäkunta muuttui, alkoi tavaroita kadota, pahoittelee varhaiskasvatuksen ohjaaja Anne Silomaa Kotka—Kymin seurakunnasta.

Kaikki eivät malta istua paikoillaan

Seurakunnan jäsenet alkoivat kuitenkin kysellä, voisiko lasten leikkipusseja taas saada kirkkoihin ja nyt niitä on taas seurakuntalaisten käytössä. Pussien sisältä löytyy muun muassa pieniä kirjoja, kortteja ja käsinukkeja.

— Ajatuksenamme on, että pussien ansiosta lapsetkin viihtyvät, kun vanhemmat haluavat käydä kirkossa. Varsinkin alle kouluikäiset lapset eivät aina malta istua paikallaan kirkonmenojen ajan.

Silomaa kertoo, että vanhempiensa kanssa kirkossa käy jonkin verran lapsia.

— Järjestämme myös perhemessuja, joissa lapsetkin voivat osallistua joihinkin tehtäviin.