KaVe pelaa 1-sarjakarsinnassa kolme ottelua kuudessa tunnissa — ”Ihmeelliseltä tuntuu tämä kiire”

Karhulan Veikot karsii miesten lentopallon 1-sarjapaikasta Lapinlahdella Pohjois-Savossa 21.—22. huhtikuuta. Lentopalloliitto on myöntänyt neljän joukkueen karsintaturnauksen kuopiolaisen Nilsiän Nujakan järjestettäväksi.

Turnaukseen osallistuvat isäntäseuran ja KaVen lisäksi Vammalan Lentopallo ja jyväskyläläinen Huki. Kaksi parasta saa paikan ensi kauden 1-sarjasta.

Turnauksen otteluohjelma on erikoinen. KaVe ja VaLePa pelaavat kaikki kolme otteluaan kuuden tunnin aikana lauantaina 22.4., mutta NiNu ja Huki pelaavat vastakkain jo perjantai-iltana ja joutuvat huhkimaan lauantaina ”vain” kaksi ottelua. Ottelut pelataan paras kolmesta erästä -systeemillä.

Lentopalloliiton kilpailusihteeri Marja-Leena Vuorinen myöntää, että otteluohjelma on aiheuttanut nurinaa.

— Vammalasta on tullut viestiä, että miksi toiset saavat huilata ottelujen välillä 12 tuntia ja toiset 12 minuuttia. Tähän on jouduttu aikataulusyistä, mutta kaikilla joukkueilla on kuitenkin lauantaina kaksi peräkkäistä ottelua, Vuorinen sanoo.

Aikatauluongelmia aiheuttaa muun muassa Nilsiässä samana viikonloppuna järjestettävä 40-vuotiaiden SM-lopputurnaus, johon osallistuu pelaajia ainakin Hukin joukkueesta.

— Vaihtoehtona olisi ollut tämän 1-sarjaturnauksen siirtäminen, mutta sitten kausi olisi venynyt toukokuun puoliväliin asti. Sitä tuskin kukaan haluaisi, Vuorinen sanoo.

KaVen pelaajavalmentaja Matti Palonen tuntuisi haluavan.

— Ihmeelliseltä tuntuu tämä kiire. Kaikkein parasta olisi ollut jakaa joukkueet pareihin ja pelata pudotuspelit paras kolmesta voitosta -tyylillä, Palonen sanoi.

1-sarjan karsintaturnauksen ohjelma:

Perjantaina 21.4. (Nilsiän liikuntahallissa Kuopiossa): klo 19 NiNu—Huki.

Lauantaina 22.4. (Varpaisjärven liikuntahallissa Lapinlahdella): klo 11 Huki—KaVe, klo 12.30 Huki—VaLePa, klo 14 VaLePa—KaVe, klo 15.30 KaVe—NiNu ja klo 17 VaLePa—NiNu.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.