Jussin Market Haminassa menee kiinni – Kaupan jatkaminen pienemmässä muodossa on selvittelyssä ja myös uuden kauppiaan astuminen remmiin on mahdollista

Juha Husu sanoo myönteisen asiakaspalautteen laittaneen miettimään kaupan jatkamistapoja.

Antti-Jussi Larvio

Haminan Tallinmäellä sijaitseva Jussin Market sulkee ovensa lauantaina. Paikalla on toiminut kauppa vuodesta 1954 lähtien.
Haminan Tallinmäellä sijaitseva Jussin Market sulkee ovensa lauantaina. Paikalla on toiminut kauppa vuodesta 1954 lähtien.

Jussin Market Tallinmäellä Haminassa on avoinna viimeistä päivää ensi lauantaina. Kauppiaspariskunta Juha ja Anna-Liisa Husu tarjoavat asiakkailleen tuolloin kiitoskahvit, jotka tosin eivät Juha Husun mukaan välttämättä ole lopulliset jäähyväiset.

– Kun lopettamisaikeista alkoi tietoa levitä, olemme saaneet niin hienoa asiakaspalautetta, että tätä on pitänyt miettiä uudelta kantilta. Varmaa on, että Jussin Market tällä konseptilla loppuu ja siihen ovat terveydelliset syyt. Pari vaihtoehtoa jatkolle on kuitenkin olemassa, Juha Husu sanoo.

Hänen mukaansa selvittelyssä on, löytyykö paikkaan uusi kauppiasyrittäjä, vai jatkavatko Husut mahdollisesti kuitenkin itse kauppatoimintaa supistetulla ja erikoistuneella versiolla.

– Tässä on ollut sen verran kaikenlaista, ettei vielä ole lopullinen ratkaisu selvinnyt. Uudesta mahdollisesta kauppiaasta on keskusteltu ja olemme pohtineet myös sitä, että osassa näistä nykyisistä tiloista jatkaisimme pienemmällä kaupalla, joka olisi erikoistunut lihapuoleen. Se olisi sellainen Pikku-Jussi nykyisen Jussin Marketin sijaan. Osa tiloista voitaisiin vuokrata ulkopuoliselle taholle.

Juha Husun mukaan omasta perheestä ei jatkajaa vuonna 1954 perustetulle kaupalle löytynyt, joten muita ratkaisuvaihtoehtoja on pitänyt miettiä.

Husu sanoo, ettei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, kuinka pitkä tauko kauppatoiminnalle Tallinmäelle tulee.

– Mahdollisimman lyhyt tauko on tavoite, mutta katsotaan nyt. Vaimon kanssa pitää vielä keskustella.