Laseja ja ikkunoita säpäleiksi tuhansien eurojen edestä, vauvakeinu ja nopeusnäyttö varkaiden matkaan — Viime vuonna ilkivallasta koitui Kotkan kaupungille vahinkoa yli 44 000 euron edestä

Sapokassa olevan Eero Hiirosen taideteoksen oikaiseminen takaisin alkuperäiseen asentoonsa maksoi 5000 euroa.

Johanna Vehkaluoto

Sapokan vesipuistossa sijaitsevaa Eero Hiirosen teräsveistosta vahingoitettiin toukokuussa. Sen palauttaminen alkuperäiseen asentoonsa maksoi 5000 euroa.
Sapokan vesipuistossa sijaitsevaa Eero Hiirosen teräsveistosta vahingoitettiin toukokuussa. Sen palauttaminen alkuperäiseen asentoonsa maksoi 5000 euroa.

Kotkan kaupungin omaisuudelle tehtiin viime vuonna ilkivaltaa ja vahinkoa yli 44 000 euron edestä. Summa on suurinpiirtein samanlainen kuin edellisenä vuonna, kun vuonna 2016 ilkivallasta aiheutui lähes 97 000 euron kustannukset.

Kouluilla rikottiin ikkunoita

Suurimmat kustannukset aiheutuivat erilaisille toimitiloille kuten kouluillle aiheutetuista vahingoista, joista suurin osa oli rikottuja ikkuna- ja ovilaseja. Arvokkain rikottu lasi, noin 3625 euroa, oli Karhulan torilla sijaitsevan laululavan lasi.

Liikennemerkkien, kilpien ja katosten sekä pysäköintiautomaattien korjauskustannukset olivat lähes 9000 euroa ja varastetusta nopeusnäytöstä tuli 4400 euron lasku. Pysäkkien korjauksiin kului noin 1000 euroa.

Taideteokset ilkivallan kohteina

Kotkan kaupungin puistotoimea ilkivallantekijät kiusasivat 12 000 euron vahingoilla, joista merkittävin oli Sapokkaan sijoitetun Eero Hiirosen tekemän veistoksen taivuttaminen toukokuussa. Veistoksen palauttaminen alkuperäiseen asentoonsa maksoi 5000 euroa. Myös osa Katariinan meripuiston majakoista koki kovia viime vuoden aikana ja Sibeliuksen puistossa olevan Muodonmuutoksia -taideteoksen valaisin rikottiin.

Lasten leikkipaikoilla rikottiin keinuja katkaisemalla niiden ketjuja ja hajotettiin kiipeilytelineitä rikkomalla vaijereita. Alvarinpuistosta vahingontekijät ottivat mukaansa vauvakeinun.

Ilkivallanteoista keskustellaan kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa tänä iltana.

Luetuimmat