Teslan tavoittelijat koolle kahden viikon päästä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on lähettänyt kutsun yhteistapaamiseen kaikille niille yhdeksälle taholle, jotka ovat olleet halukkaita sijoittamaan sähköautovalmistaja Teslan Gigafaktoryn. Lintilä kertoi palaverisuunnitelmista Ylen Ykkösaamun haastattelussa lauantaina. Hän totesi kutsuneensa Teslasta kiinnostuneiden paikkakuntien edustajat Team-Finland -keskusteluun. Hänen mukaansa tällä tavoiteltaisiin sitä, että olisi yksi joukkue, joka lähtee hakemaan Teslan miljardi-investointia Suomeen. Lintilä ilmoitti viime viikolla, että työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ajaa Teslan tehtaan sijoituspaikaksi Vaasaa.

Kaakkois-Suomen Tesla-hanketta koordinoivan Cursorin myyntijohtaja Harri Eela vahvistaa saaneensa Lintilän kutsun tapaamiseen, joka pidetään 14. päivänä helmikuuta. Eela aikoo myös osallistua tilaisuuteen, vaikka pitää sen ajankohtaa kovin myöhäisenä Tesla-hankkeen kiireellisyyteen verrattuna.

— Siihen on ihan liian pitkä aika. Minusta se ei ainakaan ole mikään työpalaveri, vaan pikemminkin keskustelufoorumi. Kun ministeri kutsuu, niin paikalle mennään, Eela toteaa.

Hän sanoo odottavansa tapaamisessa lisäselvityksiä niistä argumenteista, jotka ovat ministeriön Vaasa-kantaan vaikuttaneet. Hän myös toivoo, että viimeistään tuolloin saataisiin myös lisää tietoa siitä, mitä Tesla odottaa alueelta, jonne se uuden tehtaansa aikoo perustaa.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.