Haminan ja Kotkan ruokaravintoloiden joulupöytien äärelle riittää tunkua – Useisiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus, jos mielii vielä joulun herkuille

Joissakin ravintoloissa on joululounaat jo syöty. Jouluaterian hinta ravintoloissa on 30 euron molemmin puolin.

Ella Karttunen

Ravintoloitsija Aki Porkan Lounashuone Kerho tarjoili joululounaan jo torstaina asiakkailleen, koska ravintola sulkee remontin vuoksi ovensa.
Ravintoloitsija Aki Porkan Lounashuone Kerho tarjoili joululounaan jo torstaina asiakkailleen, koska ravintola sulkee remontin vuoksi ovensa.

Haminan ja Kotkan seudun ravintoloissa useissa on jo aloitettu joululounaiden tarjoilu. Joissakin ravintoloissa jouluherkut on jo syöty.

Yhteistä alueen ruokaravintoloissa tuntuu olevan, että tunkua joulupöytien äärelle on. Joululounaalle haluavan kannattaakin varata paikkansa jo etukäteen, mikäli mielii herkuista notkuvien pöytien ääreen.

Joululounaan hintahaarukka ravintoloissa on 30 euron molemmin puolin.

Haminassa Lounashuone Kerholla joululounas tarjoiltiin torstaina. Samoin oli myös saman yrittäjän lounasravintolassa Karhulassa Eagle-talossa.

– Suljemme Haminassa Kerhon perjantaina reilun kuukauden kestävän remontin takia. Kerho avataan vasta helmikuussa. Siitä syystä meillä ei joululounasta ole enää tarjolla, kertoo ravintoloitsija Aki Porkka.

Lounashuone Eagle on avoinna myös ensi viikolla, mutta siellä on tarjolla normaaleja lounasruokia.

Haminan Bastionissa Linnoitusravintola Kamu!:ssa joululounas on koko ensi viikon ajan. Tarjolla on perinteiset joulupöydän salaatit, kala- ja lihaleikkeet, porkkana- ja lanttulaatikko sekä kinkku.

– Joululounaan rinnalla on myös normaali arkilounas, kertoo ravintoloitsija Petri Malmberg.

Malmberg kertoo joululounasvarauksia tulleen tänä vuonna runsaasti edellisvuotta enemmän. Viime vuonna varauksia oli 280, nyt niitä on jo 450.

– Muutama päivä on jo täynnä, joten kannattaa varata joululounas etukäteen, sanoo Malmberg.

Varauksia tehty marraskuusta asti

Ella Karttunen

Haminassa Linnoitusravintola Kamu! tarjoilee joululounasta ensi viikolla, kertoo ravintoloitsija Petri Malmberg.
Haminassa Linnoitusravintola Kamu! tarjoilee joululounasta ensi viikolla, kertoo ravintoloitsija Petri Malmberg.

Kotkassa Ravintola Keisarinsatamassa on kahden viikon ajan rinnakkain tarjoilla tavallinen lounas sekä joululounas.

— Joululounaat vetävät uskomattoman hyvin. Syömässä käy työporukoita ja muita ruokailijoita. Kinkun suosio ja maine eivät ole kadonneet mihinkään, toteaa yrittäjä Anne Savonen.

Savonen suosittelee pöytävarauksen tekemistä.

— Muutamat päivät ovat todella täynnä, mutta joillekin päiville mahtuu vielä lounastajia.

Ravintola Vaustissa joululounasvarauksia on tehty marraskuun alusta lähtien.

— Joululounaat tuntuvat olevan hyvässä vedossa, niitä on ollut tarjolla tiistaista asti ja jouluruokaa on tarjolla perjantaihin 20. joulukuuta asti. Sesonkiaika on nyt ja monet ovat nyt heränneet kyselemään lounaista, kertoo ravintolajohtaja Antti Pettinen.

Pettinen toteaa, että edessä on sellaisiakin päiviä, ettei joululounaalla ole enää tilaa suurille seurueille.

— Niinä päivinä voi vielä olla tarjolla yksittäisiä paikkoja. Meillä käykin yllättävän paljon yksittäisiä ihmisiä ja pariskuntia. Seurueiden koko vaihtelee kuudesta kuuteenkymmeneen henkeen. Niiden joukossa on työporukoita sekä asiakkaitaan kestitseviä yrittäjiä.