Miehikkälän kunnanhallitus luopui aikaisemman hallituksen päättämästä museotoimen supistamisesta

Raimo eerola

Miehikkälän kunnanhallitus on päättänyt, ettei aikaisemmin päätettyjä supistuksia kunnan museotoimessa toteuteta. Salpalinja-museonkin toiminta jatkuu nykyisellään myös ensi vuonna.

Miehikkälä jatkaa museotoimintaansa ainakin ensi vuoden nykyisellään. Kunnanhallitus on muuttanut kunnanhallituksen viime vuonna tekemän päätöksen, jonka mukaan Miehikkälän museotoimessa olisi toteutettu toiminnan supistamiseen tähtäävä organisaatiomuutos ensi vuoden alusta lukien.

Miehikkälä jatkaa museotoimintaa nykymallin eli kuluvan vuoden resurssien pohjalta. Hallituksen mukaan museotoimintaa ja sen tehokkuutta kuitenkin tarkastellaan ja kehitetään niin, että se tukee Miehikkälän kuntastrategiaa ja edistää kunnan elinvoimaisuutta. Kunnanhallitus edellyttää lisäksi saavansa seuraavaan kokoukseensa museotoimen Miehikkälän kuntastrategiaan tukeutuvat toiminnan päätavoitteet ja mittarit.

Miehikkälä selvitti museotoimen säästöjä teettämällä konsulttiselvityksen museotoiminnan kehittämismahdollisuuksista. Selvityksessä esitettiin kolme erilaista vaihtoehtoa, joita kunta voi soveltaa museotoimessaan. Tuolloin valitun supistamisvaihtoehdon lisäksi konsultti näki mahdollisuutena toiminnan pitämisen entisellään tai sen kehittämisen.

Toiminnan supistaminen olisi merkinnyt henkilöstön vähentämistä ja joko näyttelypalvelujen supistamista tai henkilöstöresursseja sitovien opastusten tai aukioloaikojen vähentämistä. Myös esimerkiksi näyttelyistä, tapahtumista tai museopedagogisista palveluista olisi pitänyt luopua.

Miehikkälän kunnan museotoimeen kuuluvat Kotiseutumuseo, Salpalinja-museo, Salpakahvila sekä museotoimen hallinto.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.