Kymenlaakson sosiaali- ja terveysjärjestöille ehdotetaan yhteensä 8,9 miljoonan euron avustuksia

aop

Etelä-Kymenlaakson eri järjestöille on ehdotettu avustuksia. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää avustuksista vuoden alussa.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ehdottaa Kymenlaaksoon avustusta lähes 9 miljoonaa. STEA antoi keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriölle ehdotuksen vuoden 2019 avustuskohteista.

Veikkauksen tuottoja ehdotetaan jaettavaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yleishyödylliseen kansalaisjärjestötoimintaan yhteensä 362 miljoonaa euroa, kerrotaan STEA:n tiedotteessa.

Kymenlaaksoon STEA ehdottaa avustusta uusille Pidä kiinni -yksiköille. Ensi- ja turvakotien Pidä kiinni -hoitojärjestelmä auttaa päihdeongelmaisia odottavia äitejä ja vauvaperheitä. Toiminnalla ehkäistään sikiövaurioita ja turvataan lapsen kehitystä.

Ensi- ja turvakotien liitolle Kymenlaaksoon ehdotetaan yhteensä 272 000 euron avustusta.

Haminan sininauha ry:lle ehdotetaan yhteensä 241 000 euron avustusta työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten sekä päihde- ja mielenterveysongelmaisten tukipalveluihin.

Haminan ja Kotkan seudulla toimivalle Kakspy ry:lle ehdotetaan tukea erilaisiin hankkeisiin noin 460 000 euroa.

Avustuksia ehdotetaan myös monille muille Etelä-Kymenlaakson järjestöille.

STEAn tiedotteen mukaan avustusta haki 1144 järjestöä noin 2800 hankkeeseen tai toimintoon. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen myönnettävistä avustuksista ensi vuoden alkupuolella.

Luetuimmat