Kotkalaisisät aikovat polkea Suomen halki — ”Jos kerran lähdetään, lähdetään kunnolla”

Kai Nyyssönen

Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat testanneet varusteita pienemmillä pyöräilyretkillä.
Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat testanneet varusteita pienemmillä pyöräilyretkillä.

Miltä kuulostaisi pyöräillä Suomen halki polkupyörillä, kulkea pääsääntöisesti metsäreittejä pitkin ja yöpyä noin kolmen viikon matkan aikana vain teltassa?

No hyvältähän se kuulostaa, jos kysytään kahdelta kotkalaiselta isältä. Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat molemmat innokkaita pyöräilijöitä ja luonnossa liikkujia. Yhteisestä pyöräretkestä on puhuttu jo pitkään, mutta ajatus kristallisoitui viime marraskuussa.

— Ajateltiin, että jos kerran lähdetään, lähdetään kunnolla, Nyyssönen kertoo.

Matka on tarkoitus toteuttaa heinäkuussa. Miehet matkustavat julkisilla pohjoisimpaan Suomeen Nuorgamiin ja lähtevät sieltä pyörillä kohti etelää. Matkan he ovat arvioineet kestävän noin kolme viikkoa.

Pyöräilyreitin Nyyssönen ja Tarvainen ovat suunnitelleet siten, että matkaa taitetaan mahdollisimman paljon luonnossa. Yöt vietetään teltoissa ja ruokailut suoritetaan kenttäolosuhteissa.

— ABC:t jää nyt väliin. Toki jotain paikallisia ruokia voidaan syödä, jos sattuu matkan varrelle. Itse olen Lappeenrannasta kotoisin, joten eiköhän me torilla käydä vähän vetyä ja atomia nauttimassa, Nyyssönen myhäilee.

Projektin tässä vaiheessa idea Suomen halki pyöräilystä tuntuu Nyyssösen mukaan vielä hyvältä. Vaikka kyseessä on miesten ensimmäinen pitkä pyöräretki, löytyy netistä paljon tietoa ja apua valmistautumiseen.

— Viime sunnuntaina aloitimme lenkkeilyn, jonka tarkoituksena on testata, että kalusto toimii. Ihan luottavaisin mielin ollaan ja terveellä maalaisjärjellä pyritään selviytymään.

Blogia pyöräilijät päättivät pitää, jotta projektin eri vaiheista tulee pidettyä kirjaa ja lapset pääsevät seuraamaan, missä isi menee.

Matkaan valmistautumista voi seurata Tällä erää -blogista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.