Major-voittajan isän viesti Tapio Pulkkaselle: ”Seuraavaksi sinä maksat illallisen”

Kalle Samooja

Tapio Pulkkanen voitti kaksi viikkoa sitten Kazakstanissa Euroopan haastajakiertueen kilpailun.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen vasta aloittelee elämää golfin isoimpien poikien seurassa, mutta hän on jo nyt päässyt parhaiden kanssa samoihin pöytiin:

Kun Pulkkanen kaksi viikkoa sitten kukisti Kazakstanin-turnauksen uusinnassa yhdysvaltalaisen Chase Koepkan ja kuittasi 72 000 euron ykköspalkinnon, Koepkan isä Bob lähetti Pulkkaselle viestin: ”Seuraavalla kerralla sinä sitten maksat illallisen.”

Mitä se oikein tarkoitti?

— No, heh... Oltiin viime talvena Antti Ahokkaan kanssa Amerikassa treenaamassa. Antilla on sama manageri kuin Brooks Koepkalla ja sitä kautta me päädyttiin niille syömään.

Chase Koepkan isoveli Brooks voitti kesäkuussa US Openin, yhden golfin neljästä vuosittaisesta suurturnauksesta.

Oliko tuleva mestarikin illallisella?

— Joo, olihan se.

Pulkkanen ja Chase Koepka ovat Kazakstanin kamppailusta huolimatta hyviä kavereita.

— Itse asiassa sovittiin siellä jo ennen viimeistä kierrosta, että ollaan Kiinan-kisoissa kämppäkavereita. Palkintojenjaossa se tosin sanoi, että ei me nyt enää voida olla — mutta vitsi sekin taisi olla.

Chase Koepka varmisti Pulkkasen tavoin Kazakstanissa paikan ensi kauden Euroopan-kiertueelle.

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.