Salmenkylän jäteaseman palveluja ja aikatauluja halutaan laajentaa

Kunnan vastuulle kuuluvat jätehuollon palvelutehtävät siirtyivät Haminassa ja Virolahdella Kymenlaakson Jätteelle.

Raimo Eerola

Haminan kaupunki ja Virolahden kunta ovat Kymenlaakson Jäte Oy:n omistajia. Arkistokuva.
Haminan kaupunki ja Virolahden kunta ovat Kymenlaakson Jäte Oy:n omistajia. Arkistokuva.

Haminan kaupunki ja Virolahden kunta ovat siirtäneet kunnan vastuulle kuuluvat jätehuollon palvelutehtävät Kymenlaakson Jäte Oy:n hoidettavaksi 1. tammikuuta alkaen. Siirtyviin palveluihin kuuluvat muun muassa jäteasema, ekopisteet, vaarallisten jätteiden jätehuolto, kiertävät keräykset sekä tiedotus ja neuvonta.

— Salmenkylässä sijaitsevan jäteaseman aukioloajat pysyvät toistaiseksi ennallaan. Kevään aikana selvittelemme, onko jäteaseman palveluja ja aukioloaikoja mahdollista laajentaa. Mahdollisista muutoksista tiedotamme asukkaille suunnitelmien ja aikataulujen tarkentuessa, kertoo toimitusjohtaja Kari Martikainen Kymenlaakson Jäte Oy:stä.

Virolahtelaiset voivat käyttää Salmenkylän jäteasemaa

Tähän saakka virolahtelaiset ovat saaneet jäteasemapalvelut Miehikkälän jäteasemalta. Miehikkälä päätti vähän ennen joulua olla siirtämättä jätehuollon palvelutehtäviä Kymenlaakson Jäte Oy:lle, jolloin Miehikkälän ja Virolahden kuntien yhteinen Muurikkalantien jäteasema jäi kokonaan Miehikkälän kunnalle.

— Virolahtelaiset voivat käyttää Haminassa sijaitsevaa, vuoden alussa hoitoomme siirtynyttä Salmenkylän jäteasemaa. Sen lisäksi tammikuun aikana selvitämme kuntien kanssa, mitä muita vaihtoehtoja jäteasemapalvelun järjestämiseen jatkossa on.

Tämän vuoden kiertävistä keräyspalveluista kerrotaan kevään aikana.

— Jätehuollon tiedotus ja neuvonta on ulottunut Haminan ja Virolahden alueelle jo aiemmin erillisen sopimuksen perusteella. Jäteneuvontaa on annettu kaikille peruskoulun 4. luokkaisille ja Roskaviestin on saapunut joka kotiin kahdesti vuodessa.

Kuntien omistama jäteyhtiö

Haminan kaupunki ja Virolahden kunta ovat Kymenlaakson Jäte Oy:n omistajia. Hamina omistusosuus on 10,82 prosenttia ja Virolahden 1,95 prosenttia. Yhtiö on kokonaan kuntien omistama ja hoitaa jätehuoltotehtäviä lähes kaikissa Kymenlaakson kunnissa sekä Lapinjärvellä ja Mäntyharjulla.

Luetuimmat