Poliisin piirittämät miehet pakenivat Pyhtäällä – Poliisi etsii näitä miehiä, havainnot hätäkeskukseen

Pakenemisesta alkoi yöllä useita tunteja kestänyt laaja poliisioperaatio. "Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä", poliisi kertoo.

Poliisi

Poliisi etsii Janne Kristian Villikkaa ja Joni Oswald Kasilaa.
Poliisi etsii Janne Kristian Villikkaa ja Joni Oswald Kasilaa.

Poliisi etsii kahta miestä, joiden etsintä aiheutti laajan poliisioperaation Pyhtäällä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Yön etsinnöissä oli mukana useita poliisin partioita sekä virka-apuna Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta pyydettyjä helikoptereita.

Poliisi etsi miehiä perjantaina useista eri kohteista, kunnes etsinnät viimeisessä kohteessa Pyhtäällä johtivat ensin piiritystilanteeseen ja sen jälkeen miesten pakenemiseen.

Pakenemisesta alkoi yöllä useita tunteja kestänyt laaja poliisioperaatio.

– Operaation vaativuutta ja vakavuutta lisäsi yöllä, kun etsintöjen aikana metsässä etsittävien henkilöiden suunnalta kuului laukauksia. Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Miehet liittyvät ammuskeluun Helvetin enkelien Kotkan kerhotilojen ulkopuolella

Miehiä alettiin etsiä liittyen ammuskeluun Kotkan Saksalassa sijaitsevan Helvetin enkelit -rikollisjärjestön kerhotilojen ulkopuolella edellisenä yönä.

– Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia. Yöllä operaatiosta ei ollut sivullisille vaaraa, mutta nyt tilanne on haastavampi ja vaativa, kun epäillyt ovat edelleen karussa, Pöyhönen sanoo.

Miesten tavoittamiseksi poliisi julkaisee poikkeuksellisesti epäiltyjen nimet ja kuvat. Poliisi ohjeistaa soittamaan välittömästi hätäkeskukseen, jos miehistä tekee havainnon.

Muiden tietojen kertomista varten pyydetään soittamaan numeroon 050 447 9574 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi .

Etsittävät henkilöt ovat vuonna 1975 syntynyt Janne Kristian Villikka ja vuonna 1993 syntynyt Joni Oswald Kasila.

Poliisi jatkaa tänään operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen henkilöiden kiinni saamiseksi.

Etsintöjä johtaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos. Tutkintavastuu asiassa siirtyy Keskusrikospoliisille tänään.

Uusimmat uutiset