Kerro ja kommentoi: Millä perusteella aiot tulevaisuudessa valita, kenen tarjoamia terveyspalveluja käytät?

Janne Lehtonen

Jos Eksote alkaa pilotoida sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapautta, Eksoten pitää yhtiöittää toimintojaan ja potilaan valita oma sote-keskuksensa.

Kymenlaakso on halukas lähtemään soten valinnanvapauden pilottimaakunnaksi.

Pilotoijille on luvassa jaettavaksi sata miljoonaa euroa ja ne saavat siirtymäaikaa valinnanvapauden toteuttamiseen kokonaisuudessaan jopa vuoden 2022 loppuun saakka.

— Pilottimaakuntana toimiminen mahdollistaisi myös hallitumman etenemisen kohti valinnanvapautta. Mukaan lähtisivät ensin avoterveydenhuolto ja hammashuolto. Siirtymäajasta tulisi hieman pitempi, pohti Kymenlaakson sote-uudistuksen projektiryhmän puheenjohtaja Jorma Haapanen.

Valinnanvapauden pilotit voidaan aloittaa maakunnissa aikaisintaan syksyllä 2017 ja viimeistään kesäkuun lopussa vuonna 2018.

Millä perusteella sinä aiot jatkossa valita kenen tarjoamia sosiaali- ja terveyspalveluja käytät? Painaako vaakakupissa enemmän palvelujen sijainti vai esimerkiksi niiden monipuolisuus? Vai onko valintasi peruste jokin toinen, mikä?

Kerro ja kommentoi aihetta alla olevassa kommenttikentässä!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.