Helle pehmitti asvaltin ja jalkakäytävään repeytyi kellariin johtava aukko Ruotsinsalmenkadulla

Kymmenen vuotta sitten huonosti tehdyt asvaltin pohjustustyöt johtivat kahden miehen kuolemaan, kun nosturin tukijalta petti entisen hiililuukun kohdalla. "Tällä kertaa reikä on aivan rakennuksen seinän vieressä."

Kimmo Seppälä

Jalkakäytävään on syntynyt reikä, joka johtaa Ruotsinsalmenkatu 24:ssä sijaitsevan rakennuksen kellaritiloihin.
Jalkakäytävään on syntynyt reikä, joka johtaa Ruotsinsalmenkatu 24:ssä sijaitsevan rakennuksen kellaritiloihin.

Ruotsinsalmenkadulla Kotkansaarella on jalkakäytävään repeytynyt ammottava aukko, joka johtaa syvälle vieressä olevan rakennuksen kellariin.

Kymenlaakson pelastuslaitos kävi eristämässä aukon muovinauhoin sunnuntaina iltapäivällä.

– Katukunnossapito hoitaa reiän peittämisen, kertoo Kotkan asemamestari Tapio Tihula.

Tihula arvioi reiän kooksi 40 kertaa 120 senttimetriä. Hänen arvionsa mukaan viime päivien lämpötilat ja asvaltin pehmentyminen ovat vaikuttaneet reiän syntymiseen.

– Ainakin asvaltin pohjustustyöt ovat siinä kohtaa jääneet vaillinaisiksi.

Tammikuussa 2010 huonosti tehdyt asvaltin pohjustustyöt koituivat kahden miehen kuolemaksi. Miehet olivat nosturiauton nostokorissa putsaamassa Tukkukaupan talon sadevesikouruja Satamakadulla, kun jalkakäytävä yllättäen petti nosturiauton tukijalan alla. Nosturiauton kallistuttua rajusti kolmannen kerroksen korkeudella olleet työmiehet putosivat nostokorista jalkakäytävälle.

Vuonna 2010 poliisi totesi, että kadun läpi mennyt tukijalka oli ollut kohdassa, jossa ilmeisesti on ollut vanha hiili- tai halkoluukku. Siinä kohdassa – seinästä noin metrin ulospäin – oli jalkakäytävän vahvuus parin metrin matkalta noin 10 senttiä betonia ja ohut kerros asvalttia. Tukijalka upposi 1,5 metrin syvyyteen.

Tihulan mukaan tällä kertaa reikä asvaltissa on aivan rakennuksen seinän vieressä.

Juttua muokattu klo 20.12. Kuva vaihdettu.