Kotkan vaarallisen jätteen keräys uudistuu — Katso täältä kierroksen aikataulu

Mukana on uusia pysähdyspaikkoja, ja keräykseen on lisätty käyttökelpoisten tavaroiden vastaanotto.

Raimo Eerola

Muun muassa loisteputket, energiansäästölamput ja paristot voi tuoda vaarallisen jätteen kiertävään keräykseen.

Kotkan vaarallisen jätteen keräyskierros uudistuu hieman tänä syksynä. Keräykseen on lisätty käyttökelpoisten tavaroiden vastaanotto, ja mukana on uusia pysähdyspaikkoja.

Kiertävä keräys on tarkoitettu niille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kierroksen pysähdyspaikoille voi tuoda kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita sekä metalliromua. Vaarallisen jätteen vastaanottamisesta ei peritä kierroksella maksua.

Peräkärrykuormia ei pidä tuoda kiertävään keräykseen, vaan ne on vietävä Heinsuon jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet otetaan myös Heinsuolla maksutta vastaan aina aukioloaikoina.

Goodwill-myymälät mukana

Tulevassa keräyksessä ovat mukana myös Sotek-säätiön hallinnoimat Goodwill-kierrätysmyymälät. Goodwill vastaanottaa siistejä ja ehjiä vaatteita, kenkiä, kodintekstiilejä, astioita, kodintavaroita, harrastusvälineitä, kirjoja ja huonekaluja.

Käyttökelpoiset tavarat viedään Goodwillin kierrätysmyymälöihin. Niistä saatu tuotto käytetään paikalliseen työllistämistoimintaan.

Ohjeita jätekeräykseen tulevalle

Vaarallista jätettä ovat muun muassa öljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput ja loisteputket. Jätteet on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Keräykseen sopivaa metalliromua ovat esimerkiksi polkupyörät, pyykkitelineet ja tyhjät maalipurkit. Sähkölaitteiden keräykseen voi tuoda kaikkia sähköllä toimivia laitteita. Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Keräyskierroksen järjestää Kymenlaakson Jäte.

Fakta: Keräysaikataulu lauantaina 22.9.

10.00–10.30 Metsolan veneranta, Teerentie/Tilhintie (ekopiste)

10.45–11.15 Fuksinniitty, Koulukatu 3

12.00–12.30 Mussalon koulu, P-alue, Rajakalliontie 10

12.45–13.15 S-market Karhuvuori, Tarinatie 2–4

14.30–15.00 Karhulan tori, Vesivallinaukio

15.30–16.00 Sunilantie, P-alue, Sunilantie 11