Tilaajalle

Haminan Vilniemeen suunnitteilla golfkenttä ja uusia venesatamia — Vuosia haudottuun osayleiskaavaan on piirretty rakennuspaikat 30 pientalolle, kartanon maiden hotellivaraus muuttui matkan varrella matkailupalveluiden alueeksi

Vilniemen osayleiskaava on vihdoin valmistumassa kahdeksan vuoden hiljaiselon jälkeen. Kaava ohjaa maankäyttöä yli 1000 hehtaarin alueella. Vilniemen alueen kasvuun varaudutaan jopa 300 pientaloa mahdollistavilla reservialueilla.

Antti-Jussi Larvio

Vilniemen osayleiskaavassa on varauduttu siihen, että Vilniemen kartanon pellot muuttuvat tulevaisuudessa golf-kentäksi.
Vilniemen osayleiskaavassa on varauduttu siihen, että Vilniemen kartanon pellot muuttuvat tulevaisuudessa golf-kentäksi.

Vilniemen mittava osayleiskaava on kahdeksan vuoden hiljaiselon jälkeen lähtenyt loppusuoralle Haminassa. Ensi keskiviikkona nähtäville tulevan kaavaehdotuksen pinta-ala on 1 865 hehtaaria, josta maa-aluetta on 1 065 hehtaaria ja merialuetta 800 hehtaaria. Noihin hehtaarimääriin sijoittuu jo aikaisemmissa kaavaehdotuksissa mukana ollut yli 80 hehtaarin golf-kenttä ja matkailupalvelujen alueita. Kaava lisää myös Vilniemen asuin- ja lomarakennuspaikkoja. Myöskään virkistysalueita ei meren tuntumassa sijaitsevalta Vilniemen alueelta ole kaavassa unohdettu.