Katsastamattomalla autolla liikkunut ja rattijuopumuksesta epäilty haminalaismies pakeni tarkastuksesta Vaalimaalla — Ajoi läpi pysäytyspuomista

Sari Tauru

Haminan seudulla asuva mies pakeni Vaalimaan rajanylityspaikalta, kun häntä oltiin ohjaamassa tarkastushalliin. Arkistokuva.
Haminan seudulla asuva mies pakeni Vaalimaan rajanylityspaikalta, kun häntä oltiin ohjaamassa tarkastushalliin. Arkistokuva.

Haminan seudulla asuva mies pakeni tarkastuksesta Vaalimaan rajanylityspaikalla viime keskiviikkona. Tulliviranomaiset olivat ohjaamassa häntä tarkastushalliin, mutta hän ei noudattanut viranomaisten ohjeita, vaan lähti ajamaan autollaan sisämaan suuntaan.

Mies yritettiin pysäyttää ensiksi rajanylityspaikan länsipäässä olevan pysäytyspuomin avulla, mutta hän ajoi henkilöautollaan puomin läpi.

Rajavartiolaitoksen partio yritti pysäyttää pakenijan myöhemmin Muurikkalassa, mutta hän ei noudattanut viranomaisten pysähtymiskäskyjä, vaan jatkoi matkaansa Lappeenrannan suuntaan.

Myöhemmin noin 50-vuotias mies otti omatoimisesti yhteyttä Vaalimaan rajanylityspaikalle ja hänet otettiin kiinni rikosasian selvittämistä varten.

Epäiltynä useista rikoksista

Rajavartiosto jatkaa tapahtuman esitutkintaa nimikkeillä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja vahingonteko.

— Häntä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta ja katsastamattomalla autolla ajamisesta. Lisäksi tulli epäilee miestä veropetoksesta ja savukkeiden laittomasta maahantuonnista, kertoo kapteeni Esa Korpi Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet