”Puli” on HP:n ykkösvaihtoehto pelinjohtajaksi Superiin — ”On fakta, että tarvitsemme 3—4 uutta pelaajaa”

Raimo Eerola

Petri Pulliainen tuli Kuopiosta HP:n pelinjohtajaksi.

Haminan Palloijoiden toiminnanjohtaja Marko Hovi oli perjantaina iltapäivällä vielä mukana miesten edustusjoukkueen nousujuhlissa, mutta kallossa raksutti jo kiire.

HP:n nousu Superpesikseen varmistui torstaina, ja nyt pitää kasata joukkue.

— Tavoite on, että meillä olisi ensi kauden joukkue hyvällä mallilla jo elokuun lopussa. Toivottavasti pystymme julkaisemaan joitakin sopimuksia jo ensi viikolla, Hovi sanoi.

HP:llä ei ole sopimusta täksi kaudeksi ykköspelinjohtajaksi tulleen Petri ”Puli” Pulliaisen kanssa. Pulliainen kertoi torstaina Kymen Sanomille olevansa valmis jatkamaan HP:ssä.

Hovi on samoilla linjoilla.

— Keskustelemme hänen kanssaan varmasti jatkosta. Hän pystyi tuomaan joukkueen pelaamiseen uutta, ja myös (kakkospelinjohtaja) Vesa Toikan rooli oli erittäin merkittävä, Hovi kiittelee johtokaksikkoa.

Nousuun huipentuneen kauden avaintekijöiksi Hovi nostaa pelinjohdon ja valmennuksen lisäksi tasavahvan pelaajamateriaalin.

— Joukkueen rakenne oli hyvä. Meillä oli jokaiselle pelipaikalle hyvä pelaaja. Jesse Eskelisen rooli lukkarina oli erittäin merkittävä, Hovi sanoo.

HP:n haminalainen pelaajarunko on ollut hyvin pitkään yhdessä, ja siihen on vuosittain hankittu tarpeen mukaan täsmävahvistuksia. Hovin mukaan perusrunko yritetään yhä pitää kasassa.

— Runko tulee tämän kauden joukkueesta. Mutta samalla on selvää, että jos aiomme pelata uskottavasti Superissa, tarvitsemme 3—4 uutta pelaajaa. Se on fakta.

Tällä kaudella HP:n pelaajista muun muassa Kouvolan Pallonlyöjien kirjoilla oleva Jesse Eskelinen on pelannut kaksoisedustuksella, eli hän olisi saanut pelata molempien joukkueiden pelejä. Kaksoisedustusta ei voi käyttää samalla sarjatasolla olevien seurojen välillä.

KPL:n ja HP:n lisäksi kaakosta on ensi kauden pääsarjassa myös Imatran Pallo-Veikot.

— Se on pelaajahankintojen kannalta haaste, koska pelaajat ovat kortilla. Samalla tilanne on katsojien kannalta hieno, ainutkertainen juttu. Se, että näin lyhyiden etäisyyksien sisällä on kolme joukkuetta Superissa, kertoo Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan seurojen tekemästä hyvästä työstä, Hovi sanoo.

Viimeksi HP, KPL ja IPV olivat yhtä aikaa pääsarjassa vuonna 1986.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.