Kymenlaakson Sähkö on normaalivalmiudessa syystuulien varalle — Pahimman puhurin odotetaan osuvan virastoaikaan

Kovimmillaan tuulen odotetaan olevan torstaina.

Mika Strandén

Merellä on voimassa useita varoituksia päivän aikana. Arkistokuva.

Kotkaan on odotettavissa navakkaa tuulta keskiviikon ja torstain ajalle.

Parhaillaan ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisen voimakkaasta tuulesta merialueilla Kymenlaakson rannikoilla. Tuuli on puhaltanut merellä parhaimmillaan 21 metriä sekunnissa. Voimassa ovat varoitukset myös voimakkaasta aallokosta ja korkeasta merivedestä. Kello 15 merivesi oli Haminassa 111 senttiä keskimääräistä korkeammalla.

Kymenlaakson Sähkö ei ole varautunut eritystoimin tulevan yön säähän. Yhtiö tarkkailee säätilannetta herkeämättä, mutta ennuste on sen puolella.
— Parin vuorokauden ennusteen mukaan pahin myräkkä iskee Kotkaan torstaiaamuna. Varautuminen on normaalilla tasolla, sillä kovimmat tuulet osuvat työajan puitteisiin, Kymenlaakson Sähkön käyttökeskusvastaava Saku Mässeli kertoo.

Kymenlaakson Sähkön alueella on jo ollut sähkökatkoja saaristo-alueilla. Saaret voivat Mässelin mukaan olla haasteellisia paikkoja katkojen korjaamiselle.
— Jos merenkäynti on ankaraa, ei auta kuin odottaa sään tyyntymistä sen verran, että saarelle pääsee turvallisesti korjaustöihin. Tänään sinne on päästy turvallisesti.

Tällä hetkellä Kymenlaakson Sähkön alueilla on hieman yli 400 sähkötöntä asiakasta Sydänkylän ja Tinkasen välisellä alueella.

Ilmatieteen laitos ennustaa aamuyöstä Kymenlaakson alueelle puuskittaista tuulta, joka voi yltyä jopa 15 metriä sekunnissa. Nopeus on riittävä kaatamaan puita.