Arto Tolsa -areenalle tehdään iso seinämaalaus

Osa seinämaalauksen luonnoksesta.

Kotkan kaupungin liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoimet toteuttavat yhdessä paikallisten taiteilijoiden kanssa jättimäisen seinämaalauksen Arto Tolsa -areenalle.

Maalaus tehdään päätykatsomon seinään, joka on noin 70 metriä pitkä ja 3,5 metriä korkea. Koko seinän kattavassa maalauksessa kuvataan Kotkan liikuntaa, kulttuuria ja mielenmaisemaa. Samalla seinämaalaus yhdistyy universaaliin maailmaan. Kotka ei ole yksin, vaan vaikutteita rantautuu muualta maailmasta.

Seinämaalauksen suunnittelijoina ja päämaalareina toimivat Ekaterina Montonen ja Jussi Drockila. Taitelijat ja avustajat toteuttavat maalauksen vapaaehtoisvoimin. Kaupunki hankkii maalit ja suojavarusteet.

Seinämaalauksen teko aloitetaan juhannuksen jälkeen. Tavoitteena on, että maalaus valmistuu ennen Kotkan Meripäiviä, joita vietetään 28.—31. heinäkuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet