Virolahden keuhkokuume-epidemia ohi — kaikki sairastuneet kutsutaan verikokeeseen

Virolahdella otetaan verikoe kaikista keuhkokuumeen epidemian aikana sairastaneista.
Virolahdella otetaan verikoe kaikista keuhkokuumeen epidemian aikana sairastaneista.

Virolahden lokakuun alussa alkanut keuhkokuume-epidemia on käytännössä ohi. Kaakon kaksikon johtava lääkäri Minna Turakaisen mukaan viime päivinä on ilmaantunut enää muutamia sairaustapauksia.

Mykoplasman aiheuttamaa keuhkokuumetta epäiltiin epidemian aikana Turakaisen mukaan noin 100 ihmisellä, mutta noin puolella heistä taudin aiheuttajaksi varmistui muu kuin mykoplasma. Turakaisen mukaan osalla oli kyse keuhkokuumeesta ja osalla muusta hengitystieärsytystä aiheuttaneesta sairastumisesta.

Kaikki verikokeeseen


Turakaisen mukaan epidemian jälkiseuranta toteutetaan keskitetysti maanantaina 4. päivänä joulukuuta kello 12.00 alkaen, jolloin Virolahden terveyskeskuksessa otetaan kakkosverinäytteet kaikilta niiltä, joilla epidemiaan liittyvä keuhkokuume on todettu.
— Epidemian ollessa kyseessä, laaditaan lista sairastuneista. Pyrimme sen perusteella kutsumaan kaikki keuhkokuumeen sairastaneet näytteenottoon, mutta meihin voi myös olla yhteydessä ja ilmoittautua. Vaikka ajanvarausta ei ole, niin riittävän henkilökunnan varaamiseksi on hyvä kartoittaa näytteenottoon tulevien määrä, Turakainen sanoo.

Juttua muokattu 25.11. klo 15.32, johtavan lääkärin etunimi korjattu Annesta Minnaksi.