Katariinan maauimala aukeaa lauantaina — Kesän aukioloa saatetaan venyttää syyskuun puolelle

Maauimalan avajaisissa riittää ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Ulkoallas aukeaa tavallista myöhemmin kevään remontin takia, mutta hyvän sään sattuessa aukioloa saatetaan jatkaa syyskuulle asti.

Tuomas Sarparanta

Katariinan maauimalassa pääsee taas polskimaan, kun se avataan lauantaina.
Katariinan maauimalassa pääsee taas polskimaan, kun se avataan lauantaina.

Katariinan maauimalassa pääsee jälleen pulikoimaan, kun se aukeaa lauantaina 15. kesäkuuta yleisölle. Aukeamisajankohta on tänä vuonna muutaman viikon tavallista myöhäisempi ulkoaltaaseen tehdyn pinnoitusremontin vuoksi.

Esko Halonen Kotkan kaupungin liikuntapalveluista kertoo, että ihmiset ovat ehtineet jo kysellä ulkoaltaan avautumisesta, erityisesti, koska alkukesän sää on ollut hyvä. Nyt avajaisia päästään juhlimaan tapahtumassa, jossa riittää ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Avajaispäivän ohjelmaan sisältyy muun muassa vesijuoksua, vesijumppaa, merenneitouintia ja uintitekniikan opetusta. Lisäksi avajaisissa pääsee hyppimään ulkoaltaan hyppytorneista, ja uimalan sisäaltaaseen pystytetään wibit-temppurata. Temppuradalla voi esimerkiksi kiipeillä, laskea liukumäkeä, ylittää esteitä, sukeltaa ja pomppia.

— Nuorempien ikäluokkien suosiossa on avajaisissa varmaankin wibit-rata, joka on ollut suosittu myös edellisinä vuosina. Varmasti myös ulkoaltaan hyppytorneista hyppiminen kiinnostaa. Erityisesti liikunnasta kiinnostuneelle kohderyhmälle sen sijaan on vesijuoksuja ja -jumppia, Halonen sanoo.

Halonen kertoo myös uudesta liikuntamuodosta, merenneitouinnista, jota avajaisissa pääsee kokeilemaan.

— Siinä käytetään nimensä mukaisesti pyrstöä vedessä etenemiseen. Merenneitouinti vaatii jo ainakin jonkinlaista uimataitoa, koska jalat ovat siinä yhdessä.

Uimalan tulevasta kesästä Halonen toivoo kävijöiden suhteen vilkasta. Edellistä kesää hän kuvailee mahtavaksi, sillä sää oli ulkouintiin suotuisa. Jos tämä kesä osoittautuu yhtä lämpimäksi, maauimalaa saatetaan pitää auki tavallista kauemmin.

— Tavallisesti ulkoallas on suljettu elokuun lopussa, mutta jos sää on hyvä ja henkilöresurssit ynnä muut käytännön asiat järjestyvät, niin saatamme tänä kesänä venyttää aukioloa syyskuulle, Halonen kertoo.

Hän huomauttaa, että lopullinen päätös kuitenkin tehdään vasta elokuussa, kun selviää, minkälaista säätä syyskuun alkuun on luvassa.

Katariinan maauimalan avajaiset lauantaina 15.6. klo 11—18.