Poliisin lupapalveluiden kesätauko päättyi Haminassa

Sari Tauru

Haminan poliisin lupapalvelut ovat avoinna kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Kuvassa lupasihteeri Mirja Jokinen.
Haminan poliisin lupapalvelut ovat avoinna kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Kuvassa lupasihteeri Mirja Jokinen.

Haminan poliisitalo oli kesän aikana niin hiljainen, että moni epäili poliisin kadonneen kokonaan kaupungista. Näin ei kuitenkaan ole, poliisista vakuutetaan. Lupapalvelut olivat kesätauolla, joka on nyt päättynyt.

Suurin osa Haminan poliisipalveluista siirtyi viime vuoden lopulla Kotkan vastavalmistuneeseen poliisitaloon. Lupapalvelut ovat olleet senkin jälkeen saatavilla kahtena päivänä viikossa, tiistaisin ja keskiviikkoisin 9—12 sekä 13—15. Kesäkuukausina nekin oli kuitenkin keskitetty Kotkaan.

— Näin toimittiin, jotta homma saatiin toimimaan Kotkan päässä. Syyskuun alusta on palattu normaaliin käytäntöön, apulaispoliisipäällikkö Marko Nyyssönen toteaa.

Aikoja on tarjolla hyvin ja ilman aikaakin pääsee useimmiten jonottamatta, Nyyssönen arvioi. Kun ajokorttien ja ulkomaalaisilmoitusten vastaanotto siirtyi muille viranomaisille ja sähköinen asiointi on yhä yleisempää, ovat asiakasmäärät vähentyneet dramaattisesti.

— Hyvin usein on tilanne, että aula on tyhjä, eikä tiskeillä ole yhtään asiakasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.