Talvilomalla pelataan, temppuillaan, syödään lettuja ja tavataan Hanna Hauki – Katso vinkit talvilomalle!

Kimmo Seppälä

Talvilomalla voi Kotka Maretariumissa käydä halaamassa Hanna Haukea ja katsella luontoelokuvaa.
Talvilomalla voi Kotka Maretariumissa käydä halaamassa Hanna Haukea ja katsella luontoelokuvaa.

Talvilomalla ei tarvitse jäädä neljän seinään sisään. Kotkassa ja Haminassa on koulujen talviloman aikana runsaasti tekemistä ja ohjelmaa.

Kotkassa jäähalleilla on maksuttomia yleisöluisteluvuoroja koko viikon ajan. Myös pääkirjastossa on tapahtumia, kuten elokuvaesityksiä ja Playstation 4 -konsolilla pelattava Fifa-turnaus.

Maretariumissa pääsee elokuviin ja askartelemaan

Maretariumissa on ohjelmaa talviloman jokaisena päivänä. Akvaariotalossa näytetään päivittäin luontofilmi itäisen Suomenlahden kansallispuistosta kello 11 suomeksi ja kello 16 venäjäksi.

Kello 14 talon maskotti Hanna Hauki tervehtii lapsia. Kalojen ruokintaa voi tulla seuraamaan lomaviikolla päivittäin kello 15.

Vaihtuvan näyttelyn tilassa on Muumien kanssa yhteistyössä toteutettavaan #meidänmeri-kampanjaan liittyvä näyttely Tove ja meren lumous. Kampanjaan liittyviä väritys- ja puuhatehtäviä pääsee tekemään luontokoululuokassa.

Merikeskus Vellamossa on tapahtumia tiistaista perjantaihin. Näyttelyiden lisäksi tarjolla on satuvartteja, opastettuja kierroksia Merimonsterit-näyttelyyn sekä lasten toiminnallinen seikkailukierros.

Linnoituksen uimahallissa temppuillaan

Myös Haminassa on talvilomaviikolla jäähallilla yleisövuoroja. Liikuntahallilta voi puolestaan varata saliaikaa vaikka sulkapallopeliä varten. Palloiluhallissa pääsee pelaamaan muun muassa jalkapalloa ja pesistä.

Keskiviikkona ja torstaina Linnoituksen uimahallissa on kello 10–20 Wibit-temppurata, jossa kaikenikäiset uimataitoiset pääsevät taituroimaan.

Viikon huipentaa Angry Birds Go Snow -talvitapahtuma Bastionissa ja sen ympäristössä sunnuntaina 1. maaliskuuta kello 10–14.

Pyhtäällä järjestetään peliturnaus ja syödään lettuja

Pyhtäällä, Siltakylän nuorisotiloissa on sielläkin talvilomaviikolla toimintaa maanantaista perjantaihin. Tänään tiloissa järjestetään peliturnaus ja rentoillaan, huomenna luvassa on lettuja ja makkaranpaistoa, keskiviikkona pelataan biljardia ja torstaina ohjelmassa on kaupunkisotaa Huutjärven koulun salissa. Perjantaina on vuorossa leffapäivä.

Koululaisten talviloma 24.–28.2. Lomaviikon ohjelma löytyy osoitteista www.kotka.fi, www.hamina.fi, www.pyhtaa.fi.

Luetuimmat