Vanha päällystyskone oli melkein viisasten kivi — Colombier Finland sai Pyhtään yrityspalkinnon, muovittoman päällysteen kehittäminen on avannut yritykselle kansainväliset markkinat

Palkittu yritys tekee myös merkityksellistä työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vaikka toiminta on yhä kansainvälisempää, ei yrityksellä ole aikomustakaan muuttaa pois Pyhtäältä.

Ella Karttunen

Toimitusjohtaja Carl-Erik Guttormsenin käsissä olevat tuotteet ovat saaneet muovittomat päällysteensä taustalla näkyvästä päällystyslinjasta.
Toimitusjohtaja Carl-Erik Guttormsenin käsissä olevat tuotteet ovat saaneet muovittomat päällysteensä taustalla näkyvästä päällystyslinjasta.

Vanha päällystyskone oli melkein viisasten kivi.

Kun Colombier Finland Oy ensin vuokrasi ja sitten osti Pyhtään Stockforsista vanhan päällystyskoneen, niin samalla käynnistyi ekologisen muovittoman Barrier-päällysteen tuotekehitys.

Tänä päivänä Colombier Finland työllistää Pyhtäällä 15 henkilöä, joista kuusi on rekrytoitu tänä vuonna. Loppuvuodesta Stockforssiin on tarkoitus palkata vielä 6-10 henkilöä lisää.

Colombier Finlandin markkinat ovat valtaosin maamme rajojen ulkopuolella, ennen kaikkea Keski-Euroopassa.

— Taannoinen menestys kansainvälisessä NextGen Cup Challenge-innovaatiokilpailussa lisäsi merkittävästi tunnettavuuttamme alan markkinoilla, kertoo yhtiön Suomen toimintojen aluejohtaja Carl-Erik Guttormsen.

— Aika nopeasti jo syntyneet asiakkuudet ovat synnyttäneet uusia asiakkuuksia.

Menestystuote hillitsee ilmastonmuutosta

Perjantai-iltana Colombier Finland Oy palkittiin Pyhtään yrityspalkinnolla Pyhtään Saaristomarkkinoiden avajaisten yhteydessä. Palkinnon perusteluissa Colombier Finlandia luonnehditaan kansainväliseksi ja kasvuhakuiseksi yritykseksi, joka tekee merkityksellistä työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Colombier Finlandin toiminta perustuu heidän valmistamalleen ekologiselle Colombier Barrier Coating-päällystemateriaalin.

Muovia ja biomuovia sisältämättömällä tuotteella päällystetään muun muassa metsäteollisuuden tuotteita ja valmiita pakkauksia.

— Olennaista Barrier-päällysteessä on myös se, että se on kierrätettävissä samoin kuin tavallinen paperi, Guttormsen kertoo.

Asiakaskunnasta osa tulee ostamaan testipäiviä Colombier Finlandin uudelta päällystyslinjalta, osa taas tuo Pyhtään Stockforsiin päällystettäviä kartonkeja. Colombier toimittaa asiakkailleen myös valmiita pakkauksia.

— Yhteistyökumppanimme valmistavat pakkaukset ja tekevät painatukset. Me päällystämme lopputuotteen ja toimitamme sen tilaajalle.

Ville Vanhala

Tuotantopäällikkö Hannu Karhu pakkaa paperirullia muovittomaan suojakääreeseen.
Tuotantopäällikkö Hannu Karhu pakkaa paperirullia muovittomaan suojakääreeseen.

Kunta on aktiivinen kumppani

Suomen lisäksi vuonna 1973 perustetulla Colombier-ryhmällä on paperijalostusta Hollannissa, Englannissa ja Espanjassa ja toimipisteitä Saksassa, Venäjällä ja Puolassa. 

Vaikka ekologisia päällystyspalveluja tuottava Colombier Finland on yhä enemmän kansainvälinen yritys, niin sillä ei ole aikomustakaan siirtää toimintaansa pois Pyhtäältä.

Toimitusjohtaja Guttormsen pitää yrityksen nykyistä sijaintia erinomaisena, sillä Pyhtäältä käsin sekä Kotkan että Vuosaaren satamat ovat helposti saavutettavissa. Lisäksi Kymenlaaksossa on yrityksen asiakaskuntaan kuuluvaa paperiteollisuutta.

— Pyhtään kunnan proaktiivinen tapa toimia on ilahduttanut meitä, Guttormsen sanoo.

Hänen mukaansa kuntaa on syytä kiittää myös siitä, että Pyhtää on ollut Colombier Finland Oy:n kasvuinvestoinneissa aktiivinen kumppani.

— Yrittäjäpalkinto osoittaa arvostusta meitä kohtaan ja rohkaisee jatkamaan työtämme.

Kohti laajempia markkinoita

Colombier ei aio jäädä tulevaisuudessa nykyisten tuotteidensa varaan, vaan yritys tekee jatkuvasti tuotekehitystyötä ja lisäinvestointejakin lienee Guttormsenin mukaan piakkoin edessä.

— Tuote ei ole koskaan valmis, vaan sen laatua ja kilpailukykyä on aina varaa parantaa.

Guttormsen tähdentää, että sama pätee myös myyntiin.

— Totta kai tavoitteemme on laajentua yhä uusille markkinoille. Tätä nykyä saamme yhteydenottoja uusilta asiakkailta lähestulkoon päivittäin.

Pyhtään Saaristomarkkinat jatkuvat lauantaina 17. elokuuta Pyhtään Lököressä. Lisätietoja Saaristomarkkinoiden nettisivuilta.