Haminassa sijaitsevan kerrostalon asuntoihin pääsi häkää ilmanvaihdon kautta – Kaksi häkämyrkytyksen saanutta kuljetettiin sairaalahoitoon

Kymsoten mukaan häkäonnettomuuden syynä on kerrostalon keskuslämmitysjärjestelmässä ilmaantunut vika.

kai skyttä

Haminassa sijaitsevan kerrostalon asuntoihin pääsi häkää ilmanvaihdon kautta – Kaksi häkämyrkytyksen saanutta kuljetettiin sairaalahoitoon

Haminalaisessa kerrostalossa sattui tiistaina häkäonnettomuus. Osoitteessa Satamakatu 4 sijaitsevan kolmikerroksisen talon joihinkin asuntoihin pääsi häkää ilmanvaihdon kautta.

Kymsoten tiedotteen mukaan kahdella asukkaalla on todettu häkämyrkytys, ja heidät on kuljetettu sairaalahoitoon.

Tiedotteessa kerrotaan, että syynä tapahtumaan on kerrostalon keskuslämmitysjärjestelmässä maanantaina ilmaantunut vika. Pelastuslaitoksen mukaan häkäpitoisuuden nousu on arvion mukaan johtunut maakaasukattilan savupiipun hormiongelmasta. Poltinlaitehuoltaja on käynyt tarkistamassa maakaasupolttimen, ja isännöitsijä ja huolto hoitavat asiaa.

Asunnot tuuletettiin, asukkaat tarkastettiin

Häkävahinko havaittiin, kun kerrostalokiinteistössä oli huomattu epämääräisiä oireita asukkailla. Ensihoito hälytti paikalle Kymenlaakson pelastuslaitoksen. Pelastuslaitos mittasi kiinteistössä kaasupitoisuuksia ja totesi korkeita häkäpitoisuuksia.

Kymsoten ja Kymenlaakson pelastuslaitoksen henkilöstö on tuulettanut kerrostalon huoneistot sekä tarkastanut kaikki asunnot ja asukkaat. Tuuletuksen ja mittauksen jälkeen asukkaat laskettiin takaisin asuntoihin kello 15.10.

Kymsoten sosiaali- ja kriisipäivystys järjestää osalle asukkaista tilapäismajoituksen.

Päivystykseen hakeuduttava, jos oireita ilmenee

Mikäli tiistain vastaisena yönä talossa oleskelleilla on häkämyrkytykseen sopivia oireita, on heidän tässä tapauksessa hakeuduttava päivystykseen (p. 116 117). Oireina voi olla esimerkiksi päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia, sydämen tykytystä tai hengenahdistusta.

Kymsoten sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa kaikille tarvitseville kriisiapua (Etelä-Kymenlaakson päivystys, p. 040 509 5111).

Luetuimmat