Haminalainen Tuukka Turtia haluaa olla Suomen paras kuljettaja

Roni Korkka

Haminalainen Tuukka Turtia haluaa elättää itsensä stunt-ajajana.

Haminalaista stunt- ja näytösajaja Tuukka Turtiaa kiehtovat moottoripyörissä vauhti, meteli ja vähän vaarallisuuskin.

— Aluksi mopo oli kiva siksi, että minun ei tarvinnut enää kävellä. Pyörät ovat olleet aina se siisti juttu ja olen katsonut ajajia ylöspäin ja ajetellut, että olisi hienoa tehdä itsekin jotakin sellaista.

Hauskinta stunt-ajamisessa on uusien temppujen oppiminen. Se auttaa Turtiaa jaksamaan treeneissä joka päivä.

— Se, kun on kolme viikkoa tahkonnut jotakin temppua ja se onnistuu. On myös hauskaa, kun menee johonkin messukeskukseen ja siellä joku pyytää nimikirjoituksen ja haluaa päästä samaan kuvaan!

Turtia haaveilee siitä, että vuoden, parin päästä hän voisi elättää itseni ajamalla. Kaikki eivät Turtian haaveita ymmärrä.

— Jengi puhuu ettei tämä ole oikeaa työtä. Vanhempani ovat kehottaneet minua tekemään jotakin järkevää. Treenaan 250 päivänä vuodessa eikä ole helppoa puhua itseään esiintymään jonnekin. Pitää olla Suomen paras ja kiinnostavin kuljettaja.

Turtia vertaa stunt-ajajia ja lumilautailijoita varovasti toisiinsa.

— Lasken meidät vähän samaan sceneen. Havittelen samanlaista elämäntapaa, rentoa meininkiä ja ajamista sekä uusien ihmisten tapaamista.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.