Jäänmurtaja Voima avustustyöhön Kymenlaakson rannikkolle

Jussi lopperi

Jäänmurtaja Voima avustustyöhön Kymenlaakson rannikkolle

Arctian jäänmurtaja Voima lähti tänään kello 12 jäänmurtoon itäiselle Suomenlahdelle ja kohti Kotkaa Helsingin Katajanokalta keskiviikkona.

— Hienoa, että pääsemme jälleen ajamaan alusta jäissä pitkän telakoinnin jälkeen. Avustamme aluksia Loviisan, Kotkan ja Haminan alueilla, toteaa jäänmurtaja Voiman päällikkö Toni Kovanen.

Vaikka jäätalvi on ollut etelässä leuto, meriliikenteen sujuvuus itäisellä Suomenlahdella halutaan varmistaa. Alueelle voi syntyä jään reunaan sohjovyö, mikä vaikeuttaa heikoimpien alusten kulkua.

Vuonna 1954 käyttöön otettu Voima on Arctian jäänmurtajalaivaston vanhin alus. Loppukesän 2016 Voima vietti viisivuotistelakoinnissa Naantalissa.

Telakoinnin yhteydessä Voimaan tehtiin kymmenen vuoden elinkaaren pidennys: jäänmurtaja sai muun muassa noin 250 tonnia uutta pohjapeltiä sekä uudet komentosillan navigointilaitteet.

Suomenlahden laivaliikennettä voi seurata Kymen Sanomien Laivat-sivun kautta.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.