Kaupunginhallitus haluaa tarkennuksia Kantasataman toteuttamissopimukseen — Hotellioperaattorin julkistaminen siirtynee tuonnemmaksi

Kotkan kaupunginhallitus haluaa, että tapahtumakeskuksen ja ammattikorkeakoulun kampuksen toteutus tapahtuvat samanaikaisesti.

JKMM Arkkitehdit

Kotkan kaupunginhallitus ei hyväksynyt Kantasataman toteuttamissopimusta, vaan haluaa siihen joitakin tarkennuksia.
Kotkan kaupunginhallitus ei hyväksynyt Kantasataman toteuttamissopimusta, vaan haluaa siihen joitakin tarkennuksia.

Kotkan kaupunginhallitus ei hyväksynyt Kantasatamaan suunnitellun tapahtumakeskuksen, kampuksen, yrityskeskuksen ja hotellin toteuttamissopimusta kokouksessaan maanantai-iltana.

— Toteuttamissopimukseen pitää vielä tehdä pieniä tarkennuksia, siksi emme vielä hyväksyneet sitä. En nyt halua kommentoida asiaa enempää, toteaa kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jari Elomaa.

Kampus ja tapahtumakeskus käsi kädessä

Kaupunginhallitus päätti palauttaa sopimuksen uudelleen valmisteltavaksi siten, että sopimuksessa noudatetaan valtuuston joulukuussa tekemää päätöstä ja tapahtumakeskuksen toteuttamisen aikataulu tulee sovittaa koko hankkeen aikatauluun taloudelliset ja toiminnalliset riskit minimoiden.

— Haluamme, että tapahtumakeskuksen ja ammattikorkeakoulun kampuksen toteuttaminen tapahtuisivat samassa aikataulussa, selventää Elomaa.

Allekirjoitustilaisuus siirtyy

Toteuttamissopimus oli tarkoitus allekirjoittaa torstaina.

— Sopimukseen tehtävien muutosten ja tarkennusten vuoksi on todennäköistä, että torstaille suunniteltua sopimuksen allekirjoitustilaisuutta joudutaan hiukan siirtämään, arvioi kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala.

Samassa tilaisuudessa oli tarkoitus julkistaa Kantasatamaa koskeva hotellioperaattorisopimus.

Yritysten valmistelu käyntiin

Kaupunginhallitus päätti lisäksi esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyisi tapahtumakeskuksen hankesuunnitelmaan valtuuston joulukuussa tekemän päätöksen pohjalta tehdyn päivityksen ja käynnistäisi tapahtumakeskuksen yritysten valmistelun yritysrakenneselvityksen suosituksen pohjalta.

Kaupunginvaltuustossa asia pyritään käsittelemään ensi viikolla.