Kotkan kauppatorille tulee metallinen kukkapuutarha

Kotkan Kauppatie ry

Kotkan kauppatorille asetellaan viisi noin seitsemän metriä korkeaa metallista kukkataideteosta.
Kotkan kauppatorille asetellaan viisi noin seitsemän metriä korkeaa metallista kukkataideteosta.

Kotkan Kauppatie tuo yhdessä Lasten- ja nuortenkulttuurin kanssa Kotkan kauppatorille metallisen kukkapuutarhan!

Torille asetellaan viisi noin seitsemän metriä korkeaa metallista kukkataideteosta. Taideteoksen on Heli Toikan visuaalisen ilmeen ideasta ja tilauksesta suunnitellut kotkalainen taiteilija Ekaterina Montonen.

— Montosen suunnitelmien tavoitteeksi tuli tuottaa monitoiminnallinen teos, joka lisäisi viihtyvyyden lisäksi myös mukavuutta käyttäjille. Ympäristötaideteos, jossa voi istahtaa hetkeksi ja vaikkapa ihailla meidän kaunista Kotkaa. Montosen mielestä teoksen keskeisyys lisää sen ominaisuuksia, se voisi toimia myös maamerkkinä, kertoo Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Samuli Kansa.

Teoksessa kuvatulla elementillä on sisällöllinen merkitys.

— Kukka kuvastaa kesäsesonkia ja sen korumaisuus kuvaannollisesti korostaa suomalaisen kesän herkkyyttä, suuri koko taas leikittelee tällä ajatuksella ja antaa hyvin tilaa tasapainoiselle harmonialle huomioiden ympäristön.

Taideteokset ovat osa Meripäiviä, Tall Ships Racesia sekä Kotkan Kauppatien kaupunkikuvan ja kauppatorin kehittämistä.

— Kukkien tekemisen ja tuomisen kaupunkilaisten ja turistien iloksi Kotkan torille on mahdollistanut Kotkamills, Kotkan Energia, Karhu Voima, Kotkan Kauppatie sekä Lasten- ja nuortenkulttuuri.

Teoksien valmistusprosessissa mukana olivat metallimies Sami Turkkila, Rannikkopajojen Puutyöpaja sekä Kotka kaupungin kesätyöntekijät.

Teokset tuodaan torille kuluvan viikon aikana.