Kotkalainen Nitro Games yhteistyöhön pelialan jättiläisen kanssa, mobiilipelihankkeen arvo yli miljoona euroa

AOP

Wargaming tunnetaan erityisesti panssarivaunuihin keskittyvästä World of Tanks -sotapelistä. Arkistokuva pelimessuilta Saksan Kölnistä kesältä 2016.
Wargaming tunnetaan erityisesti panssarivaunuihin keskittyvästä World of Tanks -sotapelistä. Arkistokuva pelimessuilta Saksan Kölnistä kesältä 2016.

Kotkalainen Nitro Games kehittää mobiilipeliä yhdessä pelialan kansainvälisen jättiläisen kanssa. Yhteishanke Wargaming -yhtiön kanssa kestää noin vuoden ja sen arvo on suunnilleen 1,1 miljoonaa euroa.

Kotkalaisyritys kehittää Wargamingin kanssa mobiililaitteille suunnattua free-to-play -peliä. Free-to-play -pelit ovat ilmaisia pelata, mutta pelaaja voi halutessaan hankkia erilaisia hyödykkeitä pelissä maksua vastaan.

Huhtikuussa Nitro Games tiedotti, että se harkitsee listautumista Tukholman pörssiin. Samalla yhtiö kertoi, että se aikoo jatkossa julkaista pelejään itse.

Maanantaisessa tiedotteessaan Nitro Games kertoo, että vaikka se suunnittelee edelleen julkaisevansa pelejään jatkossa itse, Wargaming -yhteistyön kaltaiset taloudellisesti kestävät kehitysprojektit vähentävät omiin julkaisuihin liittyviä riskejä.

Etenkin merirosvopeleistä tunnettu Nitro Games perustettiin Kotkassa vuonna 2007. Yhtiö keskittyi aluksi PC-peleihin, mutta sittemmin se on profiloitunut mobiilipelien kehittäjänä.

Wargaming on valkonvenäläistaustainen pelialan suuryhtiö, joka tunnetaan parhaiten World of Tanks -sotapelistä. Yhtiön oman ilmoituksen mukaan sillä on yli 4 000 työntekijää. Kyproksella päämajaansa pitävän yhtiön sotapelien pelaaminen on tyypillisesti ilmaista, mutta pelissä etenemistä pystyy vauhdittamaan huomattavasti euroilla.

Sunnuntaina Nitro Games julkisti tulevan pelinsä Medals of War:in trailerin. Trailerin voi katsoa alla olevasta upotuksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.