Haminan jätehuolto siirtyy Kymenlaakson Jäte Oy:lle

Kaupunki on yhtiön osakas ja osakassopimuksen katsotaan velvoittavan siirtoon.

Raimo eerola

Pienjäteasema siirtyy muiden jätehuoltopalvelujen mukana Haminan kaupungilta Kymenlaakson Jäte Oy:lle.
Pienjäteasema siirtyy muiden jätehuoltopalvelujen mukana Haminan kaupungilta Kymenlaakson Jäte Oy:lle.

Pitkään puitu jätehuoltopalvelujen järjestäminen Haminassa on saatu ratkaistua. Haminan kaupunkikehitysvaliokunta on päättänyt siirtää kyseisten palvelujen järjestämisen Kymenlaakson kuntien omistamalle Kymenlaakson Jäte Oy:lle ensi vuoden alusta. Asiaa on käsitelty aikaisemmin valiokunnassa moneen otteeseen, mutta valiokunta on halunnut lisäselvityksiä päätöksensä tueksi. Asiaa on selvitellyt myös erillinen työryhmä.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan jäteyhtiö tulee vastaamaan koko jätehuollon palvelukokonaisuudesta. Muun muassa kaupungin hyötyjätepisteet ja vaarallisten aineiden kerääminen siirtyvät yhtiölle. Kaupunki myös myy erikseen sovittavalla tavalla pienjäteaseman ja vuokraa sen maa-alueen Kymenlaakson Jäte Oy:lle.

Haminassa oli pohdittavana valitun mallin lisäksi kaksi muuta vaihtoehtoa jätehuollon järjestämiseen. Esillä olivat myös täysin ulkopuolisen palvelutuottajan valitseminen tai kaupungin jatkaminen palvelujen tuottajana.

Asiaa valmistelleen kaupunkikehitysjohtaja Matti Filpun laatiman esityksen mukaan kaupungin resurssit eivät olisi riittäneet jätehuollon kehittämiseen ja osakassopimus velvoittaa siirtämään palvelujen järjestämisvastuun jäteyhtiölle. Tehtävien siirto kolmannelle osapuolelle ei sopimuksesta johtuen myöskään olisi ollut mahdollista.

Luetuimmat