Kaupungin hyvää viime vuoden tulosta kiiteltiin kilvan Haminassa

5,7 miljoonan ylijäämästä huolimatta kaupungin lainamäärä kasvoi ja korjausvelkakin lisääntyy.

Haminalaisvaltuutetut kehuivat lähes kilvan viime vuoden hyvää taloudellista tulosta tiistaina. Kehuja kirvoitti 5,7 miljoonaan euroon kohonnut ylijäämä.

— Historiallisen hyvä tulos, niitä tarvitaan jatkossakin. Lainojakin pitäisi kuitenkin pystyä lyhentämään, Jaakko Koskinen (kesk.) kiteytti.

Historiallisen hyvä tulos, niitä tarvitaan jatkossakin. — Jaakko Koskinen

Haminan lainamäärä kasvoi viime vuonna 4,2 miljoonalla eurolla. Kaupungilla oli lainaa vuoden lopussa 86 miljoonaa euroa.

Pirkko Parjanen (kd.) muistutti, ettei Tervasaaren kehittymistä ja sinne rakennettavaa Oolanninpuistoa saa viivyttää Lippumaailman vaativien investointien takia. Samoilla linjoilla oli Jouni Airaksinen (sd.)

— Komppaan Pirkkoa. Suurlipun rahoitus on otettava muualta. Rahoitetaan vaikka lainaamalla, Airaksinen sanoi.

Korjausvelka kasvanut

Perussuomalaisten Janne Nyholm kiinnitti huomiota siihen, että Haminan korjausvelka on kasvanut.

— Miten kaupunkikehitys aikoo pitää huolen, ettei katastrofia tule?

Kaupunkikehitysjohtaja Matti Filpun mukaan Hamina huomioi asian uudistaessaan kiinteistöstrategiaansa.

— Myydään tarpeettomia kiinteistöjä ja saadaan siten liikkumavaraa korjauksiin, Filppu totesi.

Hänen mukaansa kaupungin tulisi kaksinkertaistaa korjausmäärärahat, mutta on myös oltava näkemys siitä, milloin kannattaa korjata ja milloin rakentaa uutta.

Nyholm tenttasi Filpulta kaupungin virastotalon suunnittelutilannetta.

— Missä vaiheessa tämä kuntalaisten palvelujen kannalta oleellinen hanke on?

Filpun mukaan kaupungilla on vireillä kaksikin erilaista hanketta ongelman ratkaisemiseksi, mutta niistä ei voida vielä kertoa. Filppu lupasi uuden kiinteistön toteutuvan 3-5 vuoden kuluessa.

Henkilöstösiirto äänestytti

Valtuusto pääsi äänestämään käsitelleessään Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän liikkeenluovutuksen periaatteita ja henkilöstön siirtosopimusta.

Jorma Kasari (sd.) esitti asian palauttamista uudellen valmisteluun. Hänen mielestään henkilöstön siirtosopimusta ei ole riittävästi käsitelty yhteistyötoimikunnassa. Esitys kaatui äänin 33-9, kahden äänestäessä tyhjää.

Seuraavaksi Kasari esitti sopimukseen lisäyksiä, joilla olisi muun muassa taattu kolmen vuoden irtisanomissuoja ja estetty henkilöstön siirtäminen kuntayhtymän palvelukseen kolmen vuoden aikana ilman omaa suostumusta. Esitys hylättiin äänin 30-10, kolmen äänestäessä tyhjää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat