Voimaa vanhemmuuteen — Kotkalaiset lasten ja nuorten vanhemmat kohtaavat samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia perhekeskuksen teemailloissa

Talven ja kevään aikana järjestettävissä tapaamisissa keskustellaan muun muassa vanhemmuudesta, sosiaalisesta mediasta ja seurustelusta.

Kai Skyttä

Vanhemmille tarkoitetuissa illoissa puheenaiheina ovat muun muassa nuoret, kaveruussuhteet ja seurustelu. Kuvituskuva.
Vanhemmille tarkoitetuissa illoissa puheenaiheina ovat muun muassa nuoret, kaveruussuhteet ja seurustelu. Kuvituskuva.

Etelä-Kymenlaakson perhekeskus on mukana järjestämässä iltoja vanhemmille, joilla on 12-vuotiaita tai vanhempia lapsia ja nuoria. Tapaamisia järjestetään kymmenen ja järjestäjien toiveena on yhdistää samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja herättää keskustelua perhearjesta. Samalla voi saada vinkkejä oman lapsen kasvattamiseen ja voi kertoa omista kokemuksistaan ja onnistumisistaan muille.

Ensimmäinen Voimaa vanhemmuuteen -ilta järjestetään Karhulan perhekeskuksen kohtaamispaikassa ensi viikon keskiviikkona ja teemana on tuolloin: Minä teinin vanhempana? Mitkä asiat tuottavat iloa ja mitkä haastavat?

Seuraava kokoontuminen on 5. helmikuuta ja silloin keskustellaan sosiaalisesta mediasta ja pelimaailmasta. Kevään mittaan illoissa keskustellaan myös nuorten rakkauselämästä, nuorisotYöstä, päihteistä, kaverisuhteista, ja niin edelleen.

Iltojen teemat ovat valikoituneet teini-ikäisten lasten vanhemmille suunnatun sähköisen kyselyn perusteella. Illoissa on paikalla aina joku työntekijä eri palveluista tai järjestöistä, joka osaavat vastata myös mahdollisesti esille tulleisiin asioihin. Tapaamiset jatkuvat aina toukokuun puoliväliin saakka.

Voimaa vanhemmuuteen -ilta Karhulan perhekeskuksen kohtaamispaikassa 22.1. klo 17, Karjalantie 10—12, Kotka.