Allintieltä Kotkan Metsolasta poistetaan linja-autopysäkki pienten koululaisten turvallisuuden vuoksi

Pienimmät eivät malta odottaa, että bussi lähtee pysäkiltä, vaan juoksevat bussin editse tien yli kohti koulua.

Kai Skyttä

Päätöksellä halutaan tehdä pienten lasten koulumatkasta turvallisempi. Arkistokuva.
Päätöksellä halutaan tehdä pienten lasten koulumatkasta turvallisempi. Arkistokuva.

Kotkan kaupunki poistaa Allintieltä linja-autopysäkin. Syy pysäkin poistamiseen on tien toisella puolella olevan Langinkosken koulun pienimpien koululaisten turvallisuus.

Pysäkin poistamiseen on päädytty sen takia, että alakoululaiset eivät aina osaa käyttäytyä liikenteessä maltillisesti.

–  On ollut tapauksia, joissa lapset ovat poistuneet bussista ja juosseet suoraan bussin edestä tien yli koululle, pysähtymättä katsomaan, onko tien yli turvallista mennä, suunnitteluinsinööri Tomi Seppä Kotkan kaupungilta kertoo.

Vaaratilanteita on ollut useita.

Poistettava pysäkki on Allintien ja Langinkoskentien risteystä lähinnä oleva pysäkki, jolta bussit vievät matkustajia kaupungin suuntaan.

– Seuraava pysäkki on pienen matkan päässä keskustan suuntaan. Se on lapsille turvallisempi, koska siellä lapset pääsevät ylittämään tien suojatietä pitkin.

Nykyisen pysäkin siirtoa lähemmäs koulua ei edes harkittu.

– Lapsille on yritetty selittää, että tien yli juokseminen ei ole turvallista, mutta houkutus tien ylittämiseen on liian suuri.

Poistettavan pysäkin lähettyvillä on liikennevalo-ohjattu risteys, jossa on suojatie. Lapset eivät kuitenkaan tätä suojatietä käytä, koska suojatien käyttäminen tekisi koulumatkasta pidemmän.

Allintien pysäkki poistetaan vielä tämän viikon aikana.

Samaan viranhaltijapäätökseen liittyen Kotkan kaupunki siirtää Metsolan koulun tietämiltä lapsista varoittavan liikennemerkin Langinkosken kirkon lähettyvillä olevalle pysäkille.