Kotkan Kuusiseen johtava betonisilta korvataan puisella

Sari Tauru

Kuusiseen johtavaa Juha Vainion katua parannetaan tänä vuonna 830 000 eurolla. Yksi parannuskohde on betoninen silta, joka korvataan puisella.
Kuusiseen johtavaa Juha Vainion katua parannetaan tänä vuonna 830 000 eurolla. Yksi parannuskohde on betoninen silta, joka korvataan puisella.

Juha Vainion kadun uudeksi sillaksi tullee puukantinen liimapuupalkkisilta. Kaupunkisuunnittelu pitää puukantista liimapuupalkkisiltaa edullisempana kuin teräsbetonista laattaasiltaa ja materiaaleiltaan kohteeseen parhaiten Kuusiseen soveltuvana.

Juha Vainion kadun saneeraukseen on varattu tämän vuoden talousarviossa 840 000 euroa. Liimapuupalkkisillan osuus siitä on alustavan lustannusarvion mukaan 370 000 euroa.

Juha Vainion kadun nykyinen silta on 70-luvun alussa rakennettu TOBI-elementtisilta. Kyseinen elementtityyppi suunniteltiin lähinnä maanteiden ja katujen kevytliikenneväylien alikulkusilloiksi, ei mereen asennettavaksi vesistösillaksi.

Silta on teknisen käyttöikänsä päässä ja joudutaan uusimaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.