Kaakkois-Suomen Ely-keskus palvelee etänä heinäkuun loppuun – Poikkeustilanne tuo muutoksia maatilojen tarkastuskäynteihin

Poikkeustilanteessa on vältettävä lähikontakteja, joten viljelijöiden ei kannata tänä vuonna osallistua peltovalvonnan maastokäynnille turvallisuussyistä.

Raimo Eerola

Tarkastuskäynti tehdään kolmelle prosentille maatiloista. Arkistokuva.
Tarkastuskäynti tehdään kolmelle prosentille maatiloista. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen Ely-keskus hoitaa asiakaspalveluaan pääasiassa etänä puhelimitse ja sähköisin välinein heinäkuun loppuun saakka.

Peltotukien valvonnat alkavat

Viljelijöiden päätukihaun päätyttyä keskukset ovat aloittaneet maatiloilla tehtävät peltotukien valvonnat. Niitä tehdään marraskuun puoliväliin asti.

– Myös eläintukien valvonnat jatkuvat koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Eläintukien valvontoja tehdään normaalisti ympäri vuoden, kerrotaan Ely-keskuksen tiedotteessa.

Tarkastuskäynti tehdään kolmelle prosentille maatiloista. Tavallisesti valvonnassa on viisi prosenttia tiloista, mutta EU:n komission asetusmuutoksen takia osuus on tänä vuonna pienempi. – Ruokavirasto valitsee maatiloja valvontaan sekä satunnaisesti että painottaen.

Turvallisuus huomioitava tarkastuskäynnillä

Tarkastajat ilmoittavat tänä vuonna kaikista valvontakäynneistä ennakkoon. Eläintukien valvonnoista ilmoitetaan enintään 48 tuntia ja peltovalvonnoista 14 vuorokautta ennen tarkastusta.

– Valvonnasta ilmoitetaan soittamalla. Poikkeustilanteessa on vältettävä lähikontakteja, joten viljelijöiden ei kannata tänä vuonna osallistua peltovalvonnan maastokäynnille turvallisuussyistä. Myös tarkastajat pyrkivät välttämään lähikontakteja.

Eläintukien valvonnoissa tarkastetaan eläimet ja niihin liittyvät tukiehdot. Viljelijä voi sopia tarkastajan kanssa tarvittavien asiakirjojen tarkastamisesta valvonnasta ilmoittamisen yhteydessä.

Ely-keskukset

Tukea ja neuvontaa

Puhelinvaihde palvelee numerossa 0295 029 000.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu vastaa numerossa 0295 020 500 (pvm/mpm) arkisin klo 9.00–16.15.

Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelun numero on 0295 024 880.

Salpakeskuksen aulapalvelu toimii osoitteessa Salpausselänkatu 22 arkipäivisin klo 8.00–16.15.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kirjaamon sähköposti on kirjaamo.kaakkois-suomi@ely-keskus.fi.

Lisätietoja sähköisestä asioinnista saa Ely-keskuksen nettisivuilta.

Uusimmat uutiset