Kotkan ja Pyhtään saaristo jää ilman postejaan –Yhteysalus Otavalla liikennöivä Finferries on ilmoittanut, etteivät sen lautat kuljeta posteja

Raimo Eerola

Yhteysalus Otavalla Kotkan ja Pyhtään saaristoon liikennöivä Finnferries on ilmoittanut, ettei heidän lauttansa kuljeta posteja lakon tukitoimien vuoksi.
Yhteysalus Otavalla Kotkan ja Pyhtään saaristoon liikennöivä Finnferries on ilmoittanut, ettei heidän lauttansa kuljeta posteja lakon tukitoimien vuoksi.

Posti- ja logistiikka-alan lakko puree myös Kotkan ja Pyhtään alueen saariston asukkaisiin.

Yhteysalusliikennettä saaristoon Otava-aluksella hoitava Finferries on ilmoittanut, että lakon tukitoimet kohdistuvat myös sen lauttoihin.

Suomen Merimies-Unioni SMU ja Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittivat Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakkoa tukevat toimet maanantaina.

Liittojen mukaan aluksille ei oteta enää Postin kuljetuksia, vaan ne jätetään satamiin maanantaiaamusta lähtien.

Liittojen mukaan tukitoimenpiteet ovat voimassa niin kauan, kunnes Postin ja sen työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n kesken saavutetaan ratkaisu, ellei myöhemmin toisin ilmoiteta.

Kotkassa Kaunissaareen liikennöivä Kymen Saaristoliikenteen Tekla I:n on myös hoitanut saareen postia.

– Lakon aikana postisäkkejä ei ole tullut, kertoo Veli Kokkonen Kymen Saaristoliikenteestä.

Kokkosen mukaan lehtinippuja on saareen viety, mikäli niitä on ollut rannassa.

Kokkonen kertoo, ettei postin osalta ole tullut heille mitään erikoisohjeita.

Myös Otavalta kerrottiin maanantaina, ettei lakon aikana ole laatikkoon tullut postia. Myös heidän tehtäväkseen on jäänyt vain lehtien vieminen saariin.