Merikeskus Vellamo järjestää keskiviikkona Tietoherkku-luennon YouTuben kautta – Aiheena Suomen merimuseon kokoelmista löytyvät hylkyesineet ja niiden tarinat

Museolehtori Anni Shepherd kertoo Suomen merimuseon kokoelmiin kuuluvista hylkylöydöistä ja ainutlaatuisen hylkytekstiilin replikoinnista museossa.

Jani Gerkman

Hylyistä on löytynyt monenlaisia aarteita.
Hylyistä on löytynyt monenlaisia aarteita.

Vaikka Merikeskus Vellamo on suljettu yleisöltä, huomenna voi heittäytyä meriarkeologian maailmaan kotisohvalta Merikeskus Vellamon YouTube-kanavan kautta. Keskiviikkona 1.4. kello 12 pääsee tutustumaan Suomen merimuseon kokoelmista löytyviin hylkyesineisiin ja niiden tarinoihin.

Museolehtori Anni Shepherd kertoo Suomen merimuseon kokoelmiin kuuluvista hylkylöydöistä ja ainutlaatuisen hylkytekstiilin replikoinnista museossa. Mikä on hylky ja miksi niitä on löytynyt juuri Suomen aluevesiltä? Mitä hylyistä on löydetty ja mitä esineet kertovat meille menneiden aikojen merenkulusta ja ihmisten elämästä? Mitä mielenkiintoisia esineitä Suomen merimuseon kokoelmiin kuuluu? Miten ompeleminen liittyy hylkyihin tai edes museoesineisiin?

Luento tulee myös jälkeenpäin katsottavaksi Merikeskus Vellamon YouTube-kanavalle.

Tietoherkku-luento keskiviikkona 1.4. kello 12 Merikeskus Vellamon YouTube-kanavalla.